Harjureitti pyorailija

Harjureitti – koe "pikkulapin" taika Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajalla

Vietä koko perheen retkipäivä helppokulkuisilla poluilla metsässä ja nauti eväät helposti saavutettavalla Kantolaavulla tai tee aikuisten kesken pidempi vaellus kumpuilevassa harjumaastossa.

Ihmettele luontoa ja veden solinaa Myllylähteellä tai Kankaanjärvellä. Kipua korkealle Näköalalaavulle ihastelemaan maisemia tai tutustu suoluontoon Isosuon pitkospuilla. Harjureitti ulottuu neljän kunnan alueelle ja sen ylläpidosta huolehtivat yhdessä Loimaa, Huittinen, Säkylä ja Oripää. Harjureitillä on yhteensä n. 28 km ulkoilureittejä vaihtelevissa maastoissa. Reitistöön kuuluu eri mittaisia lenkkejä, joiden varrella on useita laavuja ja taukopaikkoja.

Talvisin harjulla on hyvät hiihtomahdollisuudet ja latujen kuntoa voi seurata nettisivuilta reaaliajassa. Lumettomana aikana tasaiset pohjat tarjoavat puolestaan hyvän mahdollisuuden jalan patikointiin sekä maastopyöräilyyn. Porsaanharjulla voi heittää frisbeegolfia.

Harjureitti sijaitsee Lounais-Suomen ainoalla yhtenäisellä harjujaksolla Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. Harjureitin ainutlaatuinen luonto pitää sisällään lukuisia harvinaisia kasvi-, hyönteis- ja lintulajeja sekä pulppuavia pohjavesilähteitä. Maasto on suurimmaksi osaksi helppokulkuista, mutta korkeuseroja löytyy ja alue onkin kuntoilijoiden suosiossa. Harjureitillä ja sen ympäristössä on tarjolla monenlaista majoitusta ja aktiviteettejä.

Lataa reitistökartta ja lue lisää kohteesta!

Kohdetta on rahoittanut Leader Pyhäjärviseutu, Leader Joutsenten reitti ja Leader Jokivarsikumppanit.

Avainsanat: retkeily, luonto, majoitus, aktiviteetti, liikunta, perhe

Muokkauspäivämäärä: Jun 18, 2021