29dcda0e 9c20 11eb a21a ee6a04371b85

Island Riddles - metsäseikkailu saaristossa

Sulje silmät ja nuuski: olet jo melkein metsässä. Sammal tuoksuu, puut huojuvat korkeina, jokohan muut ehtivät merenrantaan asti?

Tervetuloa erilaiselle seikkailuretkelle Pellingin saaristoon, luontoon jossa tarinat heräävät eloon. “Kuinkas sitten kävikään” -teemaretki perustuu Tove Janssonin samannimiseen rakastettuun kuvakirjaan.

Island Riddles vie sinut maidonhakumatkalle Muumien ikimetsään ja tismalleen samoille rannoille, joilla Tovekin käveli lapsena. Saat reitille lähtiessäsi mukaasi kirjan sekä 14 arvoitusta, jotka ratkomalla löydät polun metsän halki. Suositeltu vähimmäisikä on 6 vuotta, mutta myös nuoremmat lapset saavat osallistua. Alle 3 vuotiaat lapset osallistuvat ilmaiseksi ja saavat mielellään tulla mukaan, parhaiten se onnistuu kantoliinassa tai kantorepussa, rattaita emme suosittele.

Seikkailemme ulkona – pukeuduthan sään mukaan! Et tarvitse mitään erikoisvarusteita, vain mukavat kengät ja seurueelle yhden kännykän, jolla pääsee nettiin.

Saat lähtiessä mukaan repun jossa on muut pelivarusteet sekä saatte lainaksi Kuinkas sitten kävikään?-kirjan. Meiltä voit lainata tarvittaessa sadeviittoja. Muista vesipullo ja eväät! Noin 3.5 kilometrin mittainen polku vie 2–3 tunnin vaellukselle saaristoluontoon.

Peli päättyy korkealle näköalakalliolle Suomenlahden rannalle. Laavulla on hyvä syödä eväät ja käydä vaikka huuhtomassa tassut meressä. Sekä maalintulolaavulla että lähtöpaikalla on käytössä ulkohuussit. Peli on auki keväällä heti lumitilanteen sen salliessa ja jatkamme syyslomille saakka.

Lue lisää kohteesta!

Kohdetta on rahoittanut Maaseutuohjelman rahoitus ja Uudenmaan ELY-keskus.

Avainsanat: retkeily, luonto, aktiviteetti/liikunta, elämys, perhe, saaristo

Muokkauspäivämäärä: Jun 14, 2021