6acb7ba9 8554 11eb a21a ee6a04371b85

Pieni suuri luontopolku Ikkalassa

Koe kuusi eri maisemaa 2,7 kilometrillä Järvenrantaa, jylhää kallioista erämaata käkkyrämäntyineen, kosteikkoa, vehmasta pähkinälehtoa, suomalaista sekametsää ja peltoa.

Tämä kaikki mahtuu Ikkalan ainutlaatuisen luontopolun 2,7 kilometriin Kotojärven ympäri. Ikkalan kuulua ilvestä et luontopolulla näe, se asuu nyt Wienin eläintarhassa, mutta ilveksiä näissä maisemissa liikkuu. Kuten liikkuu myös hirviä, peuroja, kettuja, mäyriä, supeja ja lukemattomia lintuja. Pysähdy, kuuntele ja katsele. Täällä luonto puhuu monin tavoin.

Kuntoliikkujalle polku tarjoaa myös kunnon haasteen nousuineen ja laskuineen. Kulkua helpottamaan on muutamin paikoin rakennettu portaita ja pieniä siltoja sekä asennettu pitkospuita ja haketta. Ikkalan luontopolun on rakentanut talkootyönä Ikkalan kyläyhdistys vv. 2019-2020.

Ikkalan luontopolun osoite on Kotojärventie. Pusulantie 1070:n kohdalla on viitat "Kotojärventie" ja "Luontopolku". Pysäköidä voi Nurmi Hydron pihalle, os. Pusulantie 1080. Itse polku lähtee Kotojärven uimapaikalta. Polun pituus on 2,7 km.

Lue lisää Ikkalan luontopolusta!

Kohdetta on rahoittanut Leader Ykkösakseli.

Avainsanat: retkeily, luonto, aktiviteetti, liikunta, elämys

Muokkauspäivämäärä: Jun 23, 2021