B368fb83 86f0 11eb a21a ee6a04371b85

Märynummen ulkoilualue – täällä ei tekeminen lopu kesken

Märynummen kylällä Salossa on täyspitkä frisbeegolfrata, vaelluspolku geokätköineen, liikuntateline, uimala saunoineen, tennis-, petankki- ja rantalentopallokentät sekä valaistu kuntorata/hiihtolatu.

Halikon Hakoniskat järjestää sään salliessa hiihtokilpailuja ja Koirakerho Tassut koulutuksia ja tapahtumia Tassukalliolla. Myös suunnistukselle ja maastopyöräilylle maastot ovat erinomaiset.

Märynummen kylän historia on vaiheikas. Alueella on muinaisia asuinsijoja ja kuppikiviä, sekä uudempaa historiaa 1800-luvun lopun sotilaskasarmialueella. 1920-luvulla alueelle perustettiin piirimielisairaala, jonka kaunis puisto rakennuksineen houkuttelee kävelylle. Sairaalan alueella on 1940-luvulla pystytetty vuoden 1918 tapahtumien muistomerkki.

Taajaman keskustassa on Keskipiste, kyläkauppa, kahvila ja posti. Nuorille tarkoitettu tila Mesta on samassa rakennuksessa. Kylällä on myös kauneushoitola, kampaaja ja hieroja. Märynummesta Salon keskustaan kulkee kaupunkiliikenteen bussi nro 220. Turun ja Helsingin pikavuoropysäkit ovat moottoritien liittymien tuntumassa, noin kilometrin päässä Keskipisteeltä. Palveluita täydentävät Shell-liikenneasema ja Design Hillin lifestyle-myymälä.

Lue lisätietoja kohteesta!

Kohdetta on rahoittanut Leader Ykkösakseli (maaseuturahasto).

Avainsanat: retkeily, luonto, aktiviteetti, liikunta, elämys, perhe

Muokkauspäivämäärä: Jun 9, 2021