Valokuitu tuo tarjolle paremmat TV-palvelut

Kaapeli-TV on perinteisesti ollut tarjolla vain kaupungeissa ja suuremmissa asutuskeskuksissa. Valokuituverkkojen rakentamisen myötä myös harvemmin asutut alueet ovat päässeet kaapeli-TV-tarjonnan piiriin, kun TV-palvelu voidaan toteuttaa valokuidun kautta.

Kaapeli-TV on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan TV-lähetysten vastaanottotapana. Kaapeli-TV ei ole antennivastaanoton tapaan altis ulkoisille häiriöille ja se tarjoaa enemmän kapasiteettiä TV-lähetyksille. Kaapeli-TV:n kautta on tarjolla enemmän TV-kanavia kuin antennivastaanotossa ja ne ovat kuvanlaadultaan usein HD-tasoisia.

Huippunopeat valokuituverkot mahdollistavat laajakaistapalvelujen lisäksi myös monipuolisten TV-palvelujen tarjonnan. Uusille asuinalueille ei ole tarvetta rakentaa useaa päällekkäistä verkkoa, kuten perinteistä kaapeli-TV-verkkoa ja valokuitua, vaan kaikki palvelut voidaan tarjota yhden valokuituyhteyden kautta. Näin palvelut ovat usein myös edullisempia verrattuna siihen, että laajakaista- ja kaapeli-TV-liittymä hankittaisiin erillisinä, mahdollisesti eri operaattoreilta.

Muokkauspäivämäärä: Apr 22, 2022