Kanavan helmi Vaaksyn kanava PAIJAT HAME

Kanavan Helmi - unelmien kesäpäivän kokoontumispaikka

Helteisenä kesäpäivänä väki kokoontuu Vääksyn kanavalle katsomaan laivoja, kuten on tehty jo vuosikymmenten ajan.

Kanavalle kokoontuminen oli kohokohta kesävieraille jo viime vuosisadan alussa, sinne pukeuduttiin tapaamaan tuttuja laivojen saapumisaikaan. Kohokohta se on edelleen - kanavan sulutusta tarkastellessa on mukava istahtaa puun alle varjoon nautiskelemaan jäätelöstä. Kesäkahvilassa on laaja valikoima erikoiskahveja, pikkusuolasia, ihania makeita herkkuja ja jäätelöitä - täältä saat myös Kanavan Helmen oman pienen jäätelötehtaan lähituotantona valmistamia herkullisia artesaanijäätelöitä.

- Perustimme Jätskitehtaan Wanhan Vääksyn sydämeen rakkaudesta aitoihin makuihin ja jäätelöön. Valmistamme jäätelömme käsityönä perinteisin menetelmin ja suosimme puhtaita paikallisia luonnon raaka-aineita, kuten marjoja, hedelmiä ja yrttejä. Myös osa kastikkeista ja hilloista on itse tehtyjä. Teemme jäätelötehtaallamme myös jäätelökakkuja ja muita herkkuja jäätelöistä. Valmistamme myös sesonkituotteista jäätelöitä, kuten raparperi- ja marjajäätelöitä ja eri juhlapyhille on myös omia makunautintoja, kuten mämmijäätelö ja koivunmahla- ja piparkakku-luumujäätelöä.

Kävelyretki kanavalta Vesijärven tai Päijänteen päätyyn on mukava vaikkapa koko perheelle. Hyvä tukikohta kanavan menon ihmettelyyn on ihana Kanavan Helmen kahvila, jonka löydät ihan sulun vierestä. Kanavan Helmen rakennuksen suunnitteli rautatiehallituksen arkkitehti Thure Hellström. Se on rakennettu vuonna 1910, jolloin elettiin matkustajalaivaliikenteen kulta-aikaa. Rakennuksessa oli aikanaan erikseen miesten ja naisten odotushuoneet omilla sisäänkäynneillään. Kanavan Helmessä nautit niin erikoiskahveista kuin jäätelötehtaan ihanista artesaanijäätelöistä. Kahvilassa on huomioitu myös erikoisruokavaliot. Kanavan Helmi avautuu perinteisesti vappuna.

Aukioloaikamme löydät Facebook-sivuiltamme!

Kohdetta on rahoittanut Hämeen ELY-keskus.

Avainsanat: retkeily, luonto, ruoka, perhe

Muokkauspäivämäärä: Jun 13, 2021

Avaa kohdelistaus kartan vasemman yläkulman nuolilaatikosta.