Warjakan tarinat

Warjakan tarinat - lisätty todellisuuskokemus herättää historian henkiin

Varjakan vanhalla sahalla yhdistyvät historia, taide, yhteisöllisyys sekä nykyteknologia vaikuttavaksi kokonaisuudeksi

Oulunsalon Varjakassa on toiminut sata vuotta sitten saha, joka on ollut aikanaan Pohjoismaiden suurin sahalaitos, työllistäen 700 työntekijää. Nykyisin saari ja sen rakennukset ovat autioituneet ja mantereen puolelta, Varjakantien varresta löytyy sahatyöläisten asuntojen sammaloituneet kivijalat.

TaikaBox ry on herätellyt sahan historiaa eloon Warjakan tarinat -lisätty todellisuuskokemus ja -galleria pilottihankkeen myötä.

Varjakan sahan työntekijöiden kaksi asuintaloa on rakennettu uudelleen virtuaaliversioina. Puhelimeen ladattavalla Warjakka-sovelluksen avulla näet Finnin- ja Kukonkadun asuinrakennukset sekä talojen sisälle luodun taiteellisen sisällön. Lisätyn todellisuuskokemuksen ohessa voit tutkia yhteisöllisen puutarhan perinnekasveja ja kiertää metsässä osallistavan taidepolun.

Kohteeseen pääsee, kun ajaa Varjakantietä satamaanpäin, noin 400m ennen satamaa. Auton voi pysäköidä Varjakan satamaan osoitteeseen Franzeninkuja 1, 90470 Oulunsalo.

Tällä paikalla yhdistyy historia, taide, yhteisöllisyys sekä nykyteknologia, joka luo vaikuttavan kokonaisuuden, Varjakan puhuttelevaa tunnelmaa unohtamatta.

Lisätietoja täältä!

Kohdetta on rahoittanut Oulun Seudun Leader ry

Avainsanat: elämys, historia, taide

Muokkauspäivämäärä: Jul 14, 2021

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.

Avaa kohdelistaus kartan vasemman yläkulman nuolilaatikosta.