Evijärven uittomieskämppä vaalii uittomiesperinnettä ja palvelee retkeilijöitä.

Uittomieskämppä ja luontopolku Evijärvellä sekä Tervareitin melonta

Pohjanmaan Järviseudun läpi virtaava Ähtävänjoki on ollut vuosisatojen ajan seutukunnan asukkaille merkittävä yhteys merelle.

Evijärvi-seura on rakentanut Jokisuunlahdelle vanhoja uittokämppiä mukailevan uittomieskämpän, joka palvelee käyntikohteena matkailijoita, toimii miljöönä perhejuhlissa ja tarjoaa hauskaa tekemistä tukkilaishengessä. Alueelta löytyy erillinen saunarakennus, laavu, rantautumispaikka sekä tukkilaisten harjoittelurata. Harjoitteluradalla on 17 tukkilais- ja metsätyötaitoja tukeva harjoittelupaikkaa.

Uittomieskämpän läheisyydestä lähtee Evijärven kunnan rakentama noin neljän kilometrin pituinen opastettu luontopolku Uittomiehenlenkki. Helppokulkuisen luontopolun varrella on laavu, tarkkailulavoja ja levähdyspaikkoja.

Ähtävänjokea kulkee myös Kyrönmaan KoskiHäjyt ry:n kartoittama melontareitti Soinista, Alajärven, Vimpelin, Lappajärven, Evijärven kautta Pedersöreen – merelle asti.

Tutustu paremmin Uittomieskämppään ja alueeseen https://uittomieskamppa.wordpress.com/, https://www.evijarvi.fi/images/Uittomiehenlenkki_KARTTA.pdf.

Tervareitin melontaoppaaseen: https://www.aisapari.net/luonto/tervareitti/

Uittomieskämpälle on opastus valtatie 63:lta.

Uittomieskämppä, Uittomiehentie, 62500 Evijärvi

Lisätietoja Heikki Valijoki 040 722 4436, heikki.valijoki@pp.inet.fi

Kohteita on rahoittanut Leader Aisapari ry (maaseuturahasto).

Avainsanat: retkeily, luonto, aktiviteetti/liikunta, elämys, perhe

Muokkauspäivämäärä: Jun 15, 2021