Kuvituskuva

Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark – soiden, harjujen ja lähteiden taikaa

Geopark tarjoaa upeita maisemia ja luontoelämyksiä, mutta myös runsaasti palveluja matkailijoille majoituksesta ruokailuun ja aktiviteetteihin.

Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geopark ulottuu kolmen maakunnan: Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueelle. Sen Geopark-kohteet esittelevät kehitystä muinaisesta vuoristoseudusta laakeaksi suomaaksi.

Satakunnan puolella Hämeenkankaan ulkoilureitit tarjoavat monipuoliset ulkoliikunta ja retkeilymahdollisuudet. Yli 20 laavua ja huollettua taukopaikkaa pitävät huolen siitä, että jokaiselle löytyy sopiva kolo. Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat historiallisestikin kiinnostavat Jämijärven Uhrilähde ja Kankaanpään Kuninkaanlähde. Huidankeidas Kankaanpään Honkajoella on yksi Etelä-Suomen näyttävimmistä keidassoista, sen komeutta voi ihailla lintutornista. Geopark-alueen suoluontoon pääsee tutustumaan muun muassa Karvian Neva-Lylyn pitkospuita pitkin. Neva-Lylyn hieman yli kilometrin mittainen reitti laavuineen on mukava retkikohde koko perheelle.

Tutustu kohteisiin ja palvelutarjontaan Geoparkin sivujen kautta!

Kohdetta ovat rahoittaneet EU:n maaseuturahastosta Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukset sekä Leader Pohjois-Satakunta ja Leader Suupohja.

Muokkauspäivämäärä: Jul 16, 2021