Palkittavat yritykset lavalla

Möjligt av det omöjliga

Tillväxt Open har varit en del av historien bakom flera företag som uppnått stor tillväxt. Genom att föra fram de här historierna uppmuntrades deltagarna att sträva efter framgångar som kan kännas omöjliga. Företagarna och vi andra deltagare behöver ju uppmuntran och exempel, för efter den långa ekonomiska recessionen finns det brist på människor som vågar tänka stort i Finland.

Som ett exempel på att tänka stort fick Naava Oy:s Aslak de Silva komma med ett inlägg. Företaget som ursprungligen förevisade ”växtväggar av faner” på de första Tillväxt Open -evenemangen har tagit sin verksamhet till en genuint internationell nivå och kombinerar teknologi och ett flertal globala megatrender. Företaget har sin attityd i skick: man har gjort en minutlång presentationsvideo om produkten och inpassningen är utfunderad med en sekunds noggrannhet "så att om vi får en minut på oss att visa upp Naava för Richard Branson, vet han vad det handlar om".

Karnevalsstämning

Som kulmen på Tillväxt Open premierades de fyra främsta tillväxtföretagen som nått finalen via tillväxtstigarna. Flera av de premierade konstaterade att priset är en stor erkänsla för det egna arbetet, men att den egentliga nyttan av Tillväxt Open består av den sparring som företagen fått på tillväxtstigarna och under finalen. Det här bör ni hålla i minnet om ni funderar på om det lönar sig att gå med i 2018 års tillväxtstigar – till exempel Landsbygdens tillväxtstig där också Landsbygdsnätverket är med som samarbetspartner!

Uppdateringsdatum: 17 feb. 2020
Text: Tommi Ylimäki, nätverksexpert/Nätverkstjänster
Foto: Tommi Ylimäki, nätverksexpert/Nätverkstjänster