Maaseutu yrittaja

10 faktaa maaseutuohjelman yritystuista

Millainen yritys voi saada maaseuturahaston yritystukea ja mihin sitä voi käyttää?

Millainen yritys voi saada rahoitusta:

1. Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan kannattavaan toimintaan.

2. Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

3. Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

4. Kun rahoitettavia yrityksiä valitaan, huomioidaan muun muassa yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

5. Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomesta 95 % on maaseutua. Kysy ELY-keskuksestasi tai Leader-ryhmästäsi, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Mihin yritysrahoitusta voi käyttää:

6. Voit hakea rahoitusta yrityksesi aloittamisessa tai laajentamisessa tarvittaviin investointeihin.

7. Investointitukia voivat saada kasvavat ja kehittyvät yritykset sekä maatilat, jotka aloittavat yritystoiminnan maatalouden ulkopuolella.

8. Voit suunnitella etukäteen investoinnin toteutusta teettämällä investoinnin toteutettavuustutkimuksen.

9. Voit saada perustamistukea asiantuntija- ja neuvontapalveluihin, kun perustat ensimmäisen oman yrityksesi tai kun uudistat liiketoimitaasi merkittävästi esimerkiksi siirtymällä uudelle toimialalle. Kokeilurahalla voit suunnitella, testata ja kehittää uusia tuotteita ja palveluita.

10. Voit kehittää yritystoimintaasi yhdessä muiden yrittäjien ja kehittämisorganisaatioiden kanssa. Yhteistyönä voitte esimerkiksi kehittää uusia tuotteita, muodostaa tuotanto- ja toimitusketjuja, tehdä kokeiluja tai edistää yhteistä markkinointia.

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020