Mene lauantaina kylään! Avoimet kylät täynnä tapahtumia 11.6.

Avoimet Kylät -päivä on nimensä mukaan pop up -tyyliin toteutettu päivä, jonka aikana on erityinen mahdollisuus vierailla toimeliaissa kylissä. Toki kylään sopii tulla koska tahansa, mutta lauantaina 11.6. on ympäri Suomea yli 400 kylässä tavanomaista enemmän sutinaa.

Avoimet Kylät esittelee paikallista elämänmenoa ja kylätoimintaa, houkuttelee uusia asukkaita ja muistuttaa maaseudun mahdollisuuksista. Kylillä järjestetään 11.6. erilaisia kirppiksiä, liikuntatempauksia, herkutteluja, pihapelejä, musisointia, näyttelyitä, tutustumiskierroksia yrityksiin, ympäristötaidetta... Onpa ohjelmassa myös lapsille pikakampauksia, pönttöpuiston avajaiset, kesäolympialaiset ja paljon muuta.

Päivä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden lähimatkailuun, uusien kylien bongaamiseen tai varsinaiseen kyläsuunnistukseen. Kokeilkaa vaikka kaveriporukalla, moneenko kylään päivän aikana ehditte tutustua!

Samana päivänä 11.6. vietetään myös valtakunnallista Kyläkauppapäivää. Kyläkauppapäivä on mainio muistutus lähipalvelujen tärkeydestä.

Avoimet Kylät tapahtumineen löytyvät Google Maps -kartalta osoitteesta avoimetkylat.fi. Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Päivän organisoivat maakunnalliset kyläyhdistykset yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa.

Näkemisiin kylillä!

Lisätietoa: avoimetkylat.fi

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020