Tule tekemään Leaderin tulevaisuutta!

Verkostopalvelut, Mavi ja MMM järjestävät Leader2030-tulevaisuustyöpajan heti juhannuksen jälkeen 28.-30.6. kokoushotelli Gustavelundissa Tuusulassa. Työpajan tavoitteena on pohtia Leader-toiminnan tarkoitusta, tehtävää ja toimintatapoja tulevaisuudessa, kurkottaen vuoteen 2030.

Leirimäinen työpaja muodostaa tiiviin kokonaisuuden, jossa liikutaan hetki historiassa, mutta pääpaino on tulevaisuudessa. Miten erilaiset tulevaisuudet haastavat Leader-toiminnan? Miksi ja miten työtä tehdään? Mihin haluamme Leader-toimintaa viedä? Työskentelyssä sovelletaan muutamia ennakoinnin menetelmiä ja tuetaan osallistujien omaa asiantuntijuutta. Lopussa kirjoitetaan askelmerkit, joilla asiat viedään käytäntöön. Tässä työpajassa ei keskustella toimenpanon nyansseista, ei Hyrrästä eikä hankkeiden valintakriteereistä. Katsomme rohkeasti tulevaisuuteen!

Päivä I: Menneisyydestä kohti tulevaisuutta
Päivä II: Tulevaisuuskuvien rakentaminen
Päivä III: Tulevaisuus toimenpiteiksi

Leiri alkaa tiistaina 28.6. klo 12 lounaalla ja päättyy perjantaina 30.6. klo 12 lounaaseen. Toteutustapa edellyttää osallistujilta sitoutumista työskentelyyn koko leirin ajaksi, myös iltatyöskentelyyn. Leirin rakentamisesta vastaa Business Arena Oy.

Työpaja on osallistujille maksuton ml. ruokailut. Osallistujat vastaavat kuitenkin itse matka- ja yöpymiskuluistaan. Yhden hengen huone Gustavelundissa maksaa 95,00 €/yö ja kahden hengen huone 115,00 €/yö

Haku työpajaan

Hae osallistujaksi hakulomakkeella, joka on auki 6.6. saakka.

Työpajaan mahtuu 40-50 osallistujaa, ja ilmoitamme työpajaan hyväksytyille sähköpostitse viimeistään 10.6. mennessä. Pyrimme saamaan työpajaan mahdollisimman hyvän maantieteellisen kattavuuden ja erilaisten kokemusten kirjon.

Ennen työpajaa järjestämme kaikille avoimen tulevaisuussignaalien tuottamisen sekä aihetta käsittelevän webinaarin. Näistä kerromme lisää myöhemmin.

Lisätietoja antaa verkstopalveluiden Juha-Matti Markkola (juha-matti.markkola@maaseutu.fi)

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020