Tule mukaan valmistautumaan paikallisten yhteisöjen tulevaisuuteen

Me kaikki asumme kylissä: maalla ja kaupungissa, taajamissa, syrjäkylillä, kaupunginosissa tai kortteleissa. Yhteisöt, paikat ja rakenteet vaihtelevat, mutta lopulta kaikki tekeminen ja elinvoima kiteytyy aina kyliin ja niiden asukkaisiin. Maailma muuttuu ja monenlaisten kylien ja yhteisöjen on muututtava sen mukana. Muutosta ei voi pysäyttää, mutta siihen voi valmistautua ja sitä voi jopa johtaa. Kylät 2030-tulevaisuustyössä tartutaan kiinni juuri tähän.

Kylät 2030 -tulevaisuustyön järjestää maaseutuverkosto. Tulevaisuustyössä ei keskitytä vain perinteiseen kylätoimintaan vaan kaikkeen paikallistason toimintaan ja paikalliseen kehittämiseen.

Kylät 2030 -tulevaisuustyön tavoitteena on käynnistää pitkäjänteinen työskentely paikallisen kehittämisen tulevaisuuden varmistamiseksi. Haluamme, että jatkossakin on henkilöitä ja yhdistyksiä, jotka toimivat aktiivisesti ja ovat osaavia ja osallistavia. Tavoitteena on pyrkiä varmistamaan, että tuo aktiivinen toimijajoukko pystyy ketterästi vastaamaan ja mukautumaan muutoksiin, haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Muutos on harvoin helppoa eikä se käy käden käänteessä. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle, ja nyt lähdetään liikkeelle Kylät 2030 –tulevaisuustyöstä. Tässä prosessissa ei niinkään keskitytä organisaatioihin ja rakenteisiin, vaan ensin halutaan kirkastaa yhteiset arvot, visio ja identiteetti. Vasta niiden ollessa kirkkaita, voidaan miettiä vastuunjakoa ja eri tahojen tehtäviä.

Työskentelyä sähköisellä alustalla ja työpajassa

Tule mukaan tekemään tulevaisuutta kanssamme! Työskentely aloitetaan sähköisesti ja kaikki ovat tervetulleita mukaan osallistumaan. Tulevaisuustyöskentely jatkuu 19.-20.4.2017 järjestettävässä tulevaisuustyöpajassa. Työpajaan valitaan mukaan ilmoittautuneiden joukosta 50 henkeä.

Oletko kylä-, kortteli, kaupunginosa- tai asukasyhdistysaktiivi, Leader-toimija, tutkija, innovaattori, yrittäjä, kehittäjä, innostaja tai muuten ansioitunut? Ilmoittaudu nyt mukaan tekemään tulevaisuutta yhdessä.

Tästä linkistä pääset mukaan sähköiseen työskentelyyn (Viima)
Ilmoittautumislinkki tulevaisuustyöpajaan

Lisätietoja:
Lauri Hyttinen
Verkostoasiantuntija, Verkostopalvelut
lauri.hyttinen@maaseutu.fi
puh. 050 4122422

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020