Älykkäät kylät toivat Hämeeseen asiantuntijoita ympäri Eurooppaa

Euroopan maaseutuverkoston Smart Villages -työryhmän kokous toi Hämeeseen asiantuntijoita ja virkamiehiä eri EU-jäsenmaista pohtimaan älykkäitä kyliä. Kokouksen lomassa osallistujat tutustuivat Suomen älykkäin kylä -kisakylien, Janakkalan Vähikkälän ja Tammelan Teuro-Kuuslammin, toimintaan.

Smart Villages -työryhmän kokous toi Suomeen edustajia 17 eri EU-jäsenmaasta ja lisäksi komissiosta sekä Euroopan maaseutuverkostoyksikkö ENRD Contact Pointista. Suomalaisten kylien aktiivinen toiminta ja Suomen älykkäin kylä -kilpailu on herättänyt paljon kansainvälistä mielenkiintoa, mikä olikin yksi syy kokouksen pitämiseen juuri Suomessa.

Älykkäät kylät -teema on EU:ssa yhteinen. Euroopan komissio käynnisti 2017 aloitteen EU:n toimet älykkäille kylille. Siinä panostetaan tulevaisuuden kyliin ja halutaan tukea digitalisaatiota edistäviä investointeja, saavutettavuutta ja osaamista. Euroopan maaseutuverkoston Smart Villages -työryhmässä Suomen edustajina ovat toimineet Marianne Selkäinaho (maa- ja metsätalousministeriö), Marko Mäki-Hakola (MTK) ja Sami Tantarinmäki (Turun yliopiston Brahea-instituutti, Suomen maaseutuverkoston edustaja).

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020