Flag 2608475 1920

Euroopan maaseutuverkosto

Maaseudun kehittämiseksi tehdään työtä joka puolilla Eurooppaa. Jokaisessa EU-maassa on maaseutuverkosto sen vuoksi, että tieto leviäisi ja yhdessä saataisiin aikaan enemmän kuin yksin yrittämällä. Jokaisessa EU-maassa toimii myös verkostoja auttava ja koordinoiva yksikkö (Suomessa verkostopalvelut-yksikkö).

Euroopan maaseutuverkosto kokoaa yhteen jäsenmaiden maaseutuverkostoja. Maaseudun kehittämisen parissa toimivien yhteydet ulottuvat siis oman maan rajojen ulkopuolelle, koko EU-alueelle. Eurooppalaisen maaseutuverkoston tavoitteena on välittää tietoa siitä, miten maaseudun kehittämisen toimintatavat, ohjelmat, hankkeet ja muut toimet käytännössä toimivat. Kun tieto kulkee, voidaan oppia toiselta ja saavuttaa enemmän.

Eurooppalaista yhteistyötä koordinoidaan kahdessa verkostoyksikössä Brysselissä: ENRD Contact Point on EU-maiden verkostoyksikköjen kohtaamispiste ja the European Evaluation Helpdesk for Rural Development auttaa eri maita kehittämään erilaisten maaseudun kehittämisen toimenpiteiden arviointia.

Muokkauspäivämäärä: May 22, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.