Innovaatioleirillä ratkotaan kylien haasteita ja ideoidaan uutta – hae mukaan 13.10. mennessä!

Muhiiko sinulla tai tiimilläsi idea tai jopa roppakaupallinen ideoita, jotka hinkuvat pääsyä kokeiluun ja käyttöön kyliin ja kuntiin? Tule leirille tuomaan asiantuntemuksesi ja ideasi, heittäydy mukaan kehittämään ideoita yhdessä muiden kehittäjien kanssa!

Vuolijoki voitti Suomen älykkäin kylä -kilpailun vuonna 2020 ja sai palkinnoksi innovaatioleirin itselleen ja kehittäjäporukan kylään. On aika kohdata! Kokoamme maaseutukehittäjiä ja kyläaktiiveja ideoimaan, oppimaan ja verkostoitumaan innovaatioleirille. Tavoitteena leirillä on löytää ratkaisuja Vuolijoen kyläläisten valitsemiin haasteisiin, kehitellä ideoille rahoituskanavia, verkottaa toimijoita ja innostaa kylä- ja maaseututoimijoita.

Kenelle innovaatioleiri on tarkoitettu?

Oletko kyläasukas, kylätoimija, yrittäjä, järjestökehittäjä, julkishallinnon asiantuntija, tutkija, vapaa-ajan asukas, opiskelija tai muu kiinnostunut, jolla on paloa kylien kehittämiseen? Vuolijoen innovaatioleiri on juuri sinua varten! Haluamme monipuolisen osallistujajoukon mukaan. Valitsemme innovaatioleirille noin 40 asiantuntijan osallistujajoukon, jakaudumme ryhmiin ja kahden päivän aikana ideoimme kylien kehittämistä.

Kyläkehittämistä, uusinta tietoa, kokeiluja, verkostoitumista...

Täältä pesee vinkkejä kotiseudun kehittämiseen ja uusinta tietoa kyläkehittämisen parhaista käytänteistä. Haluamme törmäyttää ideoita ja ihmisiä sekä tuoda niitä kokeiluun ja käyttöön kyliin ja kuntiin. Tule leirille tuomaan asiantuntemuksesi ja heittäydy mukaan kehittämään ideoita yhdessä!

Leirillä paneudumme seuraavien teemojen pariin:

  • Uudet asumisen muodot maaseudulla
  • Työtä ja toimeentuloa uusin silmin
  • Lasten ja nuorten kyläidentiteetin vahvistaminen
  • Biokaasu ja kestävät kylät

Leirillä jokainen ryhmä tuottaa yhden kokeiluvalmiin idean kylälle. Ryhmän toimintaa fasilitoidaan työpajoissa. Vaikka leiri sijoittuukin Vuolijoelle, leirin opit ovat hyödynnettävissä kylissä ympäri Suomen!

Hae mukaan nyt!

Hae mukaan leirille viimeistään keskiviikkona 13.10. osoitteessa www.bit.ly/vuolijoki. Ilmoitamme valituille osallistujille ihan viimeistään 18.10. mennessä. Leiri on osallistujille MAKSUTON. Innovaatioleirin osallistuvat saavat laadukkaan ohjelman ja ruokailut ja tarvittaessa majoituksen. Leiriin kuuluu maksuton majoitus Kunnantalo-kiinteistön 1 hengen huoneissa jaetuilla keittiöillä ja kylpyhuoneilla. Jokainen leirille osallistuja vastaa omista matkakustannuksistaan. Hakiessasi leirille sitoudut olemaan mukana etätapaamisen sekä molemmat leiripäivät.

Mitä: Vuolijoen innovaatioleiri (maksuton)
Missä:
Vuolijoen pankkitalolla
Milloin
: Etäpaja Teamsillä ma 25.10. klo 16.30-18.30 ja Innovaatioleiri Vuolijoella to 4.11. klo 11.00 - pe 5.11 klo 16.30.

Lisätietoa innovaatioleiristä:

Aluekehittämisen asiantuntija
Aleksi Koivisto, aleksi.koivisto@mdi.fi
puh. 040 6862404

Muokkauspäivämäärä: Oct 18, 2021