Haussa nuoria yrittäjiä Karhunpesään mylläämään ideoita

Oletko nuori yrittäjä, innostunut keksijä tai idearikas ratkaisija? Kaipaatko lisää vauhtia, uusia ajatusmalleja ja vankkojen ammattilaisten ohjausta? Haku Karhunpesään on nyt auki!

Karhunpesä

Karhunpesä on kasvupolku, jossa haetaan ratkaisuja, ideoista tehdään todellisuutta ja osallistujat saavat uusia näkökulmia ja apuja sekä toisiltaan että ulkopuolisilta ammattilaisilta. Tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa, yrityksiä ja työpaikkoja maaseudulle.

Kuka voi hakea Karhunpesään?

Mukaan voi hakea innovatiivinen nuori yrittäjä, oli hän sitten yrittäjyystiensä ensimetreillä tai omalla taipaleellaan jo asiantuntija.

- Mukaan kaivataan nyt ensisijaisesti yrityksiä ja yritysryhmiä, joilla on innovatiivisia ideoita, joiden toteuttamiseen tarvitaan apua. Lisäksi toivomme, että saamme mukaan vankkoja osaajia esimerkiksi markkinoinnin, palvelukonseptoinnin ja rahoituksen alueilta. Näin osallistujat voivat oppia ja saada uusia ajatusmalleja paitsi ulkopuolisilta sparraajilta, myös toisiltaan, kertoo verkostoasiantuntija Lauri Hyttinen maaseutuverkostopalveluista.

Karhunpesän teemoja ei ole rajattu, koska osallistujien halutaan näyttävän suuntaa. Pesässä pyöriteltävät ideat voivat olla yritys-, tuote-, palvelu- tai toimintamalli-ideoita.

Miksi nuoren yrittäjän kannattaa hakea Karhunpesään?
- Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus verkostoitua maaseudun terävimmän uuden sukupolven yrittäjien kanssa. Tämän tyyppistä asiantuntijapakettia on tuskin koskaan ollut saatavilla, Hyttinen toteaa.

Karhunpesän taustalla on maaseutuverkoston nuorisotyöryhmä. Osallistuminen on Karhunpesään valituille ilmaista.

Karhunpesä-leiriltä Slushiin

Haku Karhunpesään on nyt auki sivustolla karhunpesä.fi. Ensimmäinen valintakierros oli kesäkuun lopulla ja syyskuun lopussa on toinen valintakierros, jossa kaikki hakijat otetaan huomioon. Lokakuussa alkaa tutustuminen ennakkotehtävin muihin osallistujiin ja heidän ideoihinsa.

Kaksipäiväinen Karhunpesä-leiri pidetään Tuusulassa Gustavelundin kartanossa 28.-30. marraskuuta. Leirin jälkeen on mahdollista osallistua Euroopan johtavaan Start up -yritysten tapahtumaan Slushiin. Slushin sisäänpääsy on leiriläisille maksuton.

Karhunpesä-leirin parhaat ja kasvuhaluisimmat ideat pääsevät myös mukaan Maaseudun Kasvupolkuun, jossa niistä myllätään liiketoimintaa. Jyväskylän kauppakamarin ideoimia kasvupolkuja järjestetään eri teemoilla noin 30 vuosittain. Eri kasvupolkujen voittajat kilpailevat keskenään Kasvun karnevaaleissa, jotka järjestään joka syksy Jyväskylässä.

Lisätietoja:
www.karhunpesä.fi
Lauri Hyttinen, verkostoasiantuntija, maaseutuverkostopalvelut, lauri.hyttinen@maaseutu.fi, puh. 050 412 2422

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020