Ammatilliseen perhehoitoon, hevostoimintaan ja GreenCareen erikoistuneessa Toiskassa hyvinvointi on läpileikkaava arvo, joka eletään todeksi joka päivä. Toiskan hevostoiminnasta vastaava Teea Ekola kertoo, miten palvelun tuottajan, hevosen ja ympäristön hyvinvointi peilautuu yritystoimintaan ja miksi se on niin tärkeää.
- Hyvinvoinnin huomioiminen kaikessa toiminnassa on asiakkaalle tuotettavan hyvinvointipalvelun lähtökohta ja osa vastuullista yritystoimintaa, Teea Ekola painottaa.
Päivän toisena alustajana on Turun yliopiston tutkija Jussi Lehtonen, joka kertoo avustajaeläimistä etenkin senioreiden arjessa nyt ja tulevaisuudessa. Lehtonen tutkii eläinten käyttöä vanhusten hoidossa 2040-luvulla. Tutkimus on osa Suomen Akatemian rahoittamaa Eläinten toimijuus yhteiskunnassa -hanketta.
- Vanhustenhoidon ongelmia eläimet eivät ratko, mutta tarvitaan uusia keinoja, joilla tulevaisuudessa voitaisiin yksin tai hoitolaitoksissa asuvien vanhusten arkea auttaa. Ja eläimet saattaisivat olla yksi vaihtoehto siihen, Lehtonen sanoo.
Millaisena tutkija näkee hevosten roolin tulevaisuudessa muuttuvassa yhteiskunnassa, siitä kuulemme myös Toiskassa.
Päivän aikana nähdään demonstraatio hevosen vaikuttavuudesta lastensuojelutyössä. Tutustumiskierroksella tilan isäntä Keijo Viertoma kertoo Toiskan tarinan.
Yleisö on tervetullut ke 9.11. klo 10-15 Toiskaan Ilmajoelle (Palonkuja 10, Koskenkorva, Ilmajoki) tai seuraamaan Live-lähetystä Periscopeen.
Ilmoittautumiset tästä. Paikkoja on rajoitetusti ja mukaan mahtuvat nopeimmat.
Lisätietoja:
www.hippolis.fi/uusihevostalous tai Anne Laitinen puh. 040 766 0830.
Seuraavaksi tulossa:
Lisää asiakkaita, mutta miten? 13.12.2016, Veikan Kartano, Veikantie 6, Mikkeli
Joulukuun Hevosyrittäjäuutisiin voi osallistua paikan päälle, seurata livenä Periscopen kautta (vaatii Twitter-tilin) tai katsoa tallenteina Uudistuva hevostalous YouTube – kanavalla tilaisuuden jälkeen.
Järjestäjä:
Uudistuva hevostalous -tiedonvälitys- ja yhteistyöhanke on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta (2014–20). Toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) yhteistyössä Luonnonvarakeskus Luken ja Hippoliksen kanssa.