Kalapihvimaistiaisia, valokuvausta ja iloista tunnelmaa pop up -teltassa

Pop up

Maaseutuverkosto ja meri- ja kalatalousverkosto pystyttivät viime viikolla pop up -teltan Poriin Satamaidon pääkonttorin viereen. Melko pilvisestä säästä huolimatta Pori Jazz -kävijät olivat iloisella tuulella, sillä teltassa riitti nähtävää – ja myös maisteltavaa!

Pori Jazz

Teltan viereen tuotiin heinäseipäitä tuomaan hieman maaseututunnelmaa Poriin.

Suuren suosion saavutti Pyhäjärvi instituutin Järvikalaa – NAM! -hanke, joka oli teltassa tarjoilemassa kävijöille herkullisia Järvikalapihvi-maistiaisia tiistaina ja keskiviikkona. Pihveissä on särkeä ja ahventa, joita on totuttu pitämään ”roskakaloina”. Maistiaisia jakamassa olleen Ansa Jokirannan mukaan ihmisten palaute on suurilta osin ollut hyvin positiivista.

- Makuun on oltu todella tyytyväisiä ja ihmiset ovat tuntuneet ymmärtävän, että on hyvä asia, että näitä kaloja voidaan käyttää hyödyksi, Jokiranta toteaa.

Tiina Rönholm ja Tarja Laine olivat Järvikalapihviä maistelleiden joukossa. Molemmat nauttivat maistiaisensa iloisin mielin ja kertovat pitävänsä pihvin mausta.

- On kyllä hyvää, mutta minä olenkin aina tykännyt kalasta, että ei sinänsä yllättänyt, kun nytkin tykkäsin, kommentoi Laine.

Pori Jazz maistelua

Tarja Laine ja Tiinä Rönholm maistoivat herkullisia Järvikalapihvejä.

Kalapihvimaistiaisten lisäksi kävijöille jaettiin myös kotimaista lähdevettä ja viimeisenä päivänä myös satakuntalaisia porkkanapölkkyjä. Molemmat menivät kuin kuumille kiville ja kävijöille jaettiinkin kaikki, mitä mukana oli. Tämän lisäksi ihmiset saivat myös käydä valokuvassa yksin tai yhdessä ystävien tai perheen kanssa. Tailor Frame -kuvauksessa kuvaan tulee taustaksi hauskoja maisemia. Tänä vuonna taustoina oli maaseutumaisemaa ja uutuutena myös veneretki.

Porilainen Tiina Maja ja hänen tyttärensä Matilda kävivät yhdessä kuvattavana. Kuvaaja asetteli heidät istumaan penkille ja räpsäisi kuvan. Tämän jälkeen kuvattavat saivat nähdä oman kuvansa ja myöhemmin myös ladata sen itselleen.

- Tästähän tuli hieno. Tämä menee talteen, sanoo Maja hymyillen.

Pori Jazz kuvaus

Tiina ja Matilda Maja halusivat ottaa yhdessä kuvan.

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020