Kannattaisko yrittää? Katso video!

Näyttö

Tunnetko jo maaseudun yritystukien tarjoamat mahdollisuudet? Jos et, niin nyt on tullut aika tutustua.

Maaseuturahasto on yksi Euroopan rakenne- ja investointirahastosta, josta myönnettävillä tuilla kehitetään koko Suomea elinvoimaisemmaksi.​ Maaseuturahaston yritystukien avulla halutaan ​saada aikaan uutta kasvua, uusia avauksia ja nostetta koko Suomeen.

Yrittäjät voivat hakea maaseuturahastosta rahoitusta investointeihin, kehittämiseen ja yhteistyön lisäämiseen. ​Tuilla kannustetaan kehittämään oman yrityksen toimintaa ja palkkaamaan lisää työvoimaa. Tarkoituksena on luoda samalla uusia ja uudenlaisia työpaikkoja.

Tuen määrä vaihtelee tukialueen ja ​yritystuen käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi perustamistukea hakeva yritys voi saada enintään 35 000 euroa. Investointitukea taas myönnetään 20−40 prosenttia kustannuksista. Yhteistyöhankkeissa tuki voi nousta jopa 80 prosenttiin kustannuksista. Tukia haetaan oman alueen Ely-keskukselta tai Leader-ryhmältä.

Yllättävän moni luulee virheellisesti, että on oltava maatalousyrittäjä, jotta tukia voi hakea. Suomen pinta-alasta 95 prosenttia lasketaan maaseuduksi. Tällä alueella sijaitsee noin puolet kaikista Suomen yrityksistä, joten tukimahdollisuudet ovat noin joka toisen yrittäjän ulottuvilla.

Katso video: Tunnetko jo maaseudun yritystukien mahdollisuudet? Tämä on mahdollisuuksien maa​

Lisätietoja:
Mahdollisuuksien maa -verkkosivusto

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020