KoneAgriassa arvuuteltiin hyrräkulhon äärellä ja jaettiin tietoa maaseuturahaston mahdollisuuksista

KoneAgria

Yksi syksyn varmoista merkeistä on KoneAgria, joka kokoaa maatalouden ammattilaiset ja maaseudun kehittäjät yhteen ympäri Suomen. Tänä vuonna näyttely järjestettiin Jyväskylässä, ja Paviljongissa vieraili noin 18 000 kävijää.

Maaseuturahaston osastolla oli mahdollista tavata asiantuntijoita niin Leader-ryhmistä, ELY-keskuksesta, Mavista kuin ministeriöstä. Erityisinä asiakärkinä olivat yritystuet sekä Hyrrä-järjestelmän opastus. Myös ympäristöasiat ja oman kotiseudun kehittämismahdollisuudet kiinnostivat kävijöitä. Osastolla kävikin melkoinen vilinä heti torstaista lähtien, ja messuväen suu laitettiin makiaksi lähituottajan herkullisilla omenoilla.

Oma kotipaikakkunta löytyi kartalta nopeasti. Päivän mittaan nastapaikasta sai jo kilpailla.

Osastolla tehtiin myös epävirallista kartoitusta siitä, mistä kaikkialta matkaan oli lähdetty. Kaukaisin messuvieraamme tuli Nuorgamista asti!

Jutustelun ohessa arvuuteltiin myös kulhossa olevien hyrrien määrää, joita oli 188. Oikeita vastauksia saatiin neljä kappaletta, ja näille tietäjille lähetetään Fiskarsin retkikirvessetti. Jokaisen näyttelypäivän päätteeksi arvottiin kaikkien vastaajien joukosta myös yksi onnekas kirvessetin tuleva omistaja.

Kirvessetin voittaja

Risto Saikkonen oli lauantain kirvessetin voittaja. Palkinnon luovutti Mavin Sari Honkola.

Myös kansanedustaja Mauri Pekkarinen kävi juttusilla. Taustalla tehdään tiukkaa arviointityötä.

Kiitos kaikille kävijöille hyvistä keskusteluhetkistä ja runsaasta osallistumisesta arvontaan. Lämpimät onnittelut voittajille, palkinnoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

KoneAgrian 2016 arvonnan voittajat:

Eino Koskimäki
Tero Suntiala
Jari Kankaanpää
Heikki Matikainen
Teuvo Hautamäki
Satu Ahopelto
Risto Saikkonen

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020