Mahdollisuuksienmaafi logo pysty rgb web

Mahdollisuuksien maa - kannattaisko yrittää?

Tunnetko jo maaseudun yritystukien tarjoamat mahdollisuudet? Jos et, niin nyt on tullut aika tutustua.

Maaseuturahasto on yksi Euroopan rakenne- ja investointirahastosta, josta myönnettävillä tuilla kehitetään koko Suomea elinvoimaisemmaksi.​ Maaseuturahaston yritystukien avulla halutaan ​saada aikaan uutta kasvua, uusia avauksia ja nostetta koko Suomeen.

Yrittäjät voivat hakea maaseuturahastosta rahoitusta investointeihin, kehittämiseen ja yhteistyön lisäämiseen. ​Tuilla kannustetaan kehittämään oman yrityksen toimintaa ja palkkaamaan lisää työvoimaa. Tarkoituksena on luoda samalla uusia ja uudenlaisia työpaikkoja.

Tuen määrä vaihtelee tukialueen ja ​yritystuen käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi perustamistukea hakeva yritys voi saada enintään 35 000 euroa. Investointitukea taas myönnetään 20−40 prosenttia kustannuksista. Yhteistyöhankkeissa tuki voi nousta jopa 80 prosenttiin kustannuksista. Tukia haetaan oman alueen Ely-keskukselta tai Leader-ryhmältä.

Yllättävän moni luulee virheellisesti, että on oltava maatalousyrittäjä, jotta tukia voi hakea. Suomen pinta-alasta 95 prosenttia lasketaan maaseuduksi. Tällä alueella sijaitsee noin puolet kaikista Suomen yrityksistä, joten tukimahdollisuudet ovat noin joka toisen yrittäjän ulottuvilla.

Mahdollisuuksien maa -verkkosivustolla voi tutustua tarkemmin tukimahdollisuuksiin. Verkkosivustolla on myös yhteydenottolomake, jonka avulla yritystuista kiinnostunut voi ottaa yhteyttä suoraan yritystukiasiantuntijaan. Sivustolla pääsee tutustumaan myös intohimoisten yrittäjien menestystarinoihin.

Hekin ovat saaneet yrittäjätaipaleellaan tukea maaseutuohjelmasta

Karkkikoruja makeannälkäisille Vihdistä Hollywoodiin

Mikä yhdistää seuraavia henkilöitä: Jussi Pajunen, Soo Yeun Lee, Jukka Poika ja Tami Tamminen? Varmaan monikin asia, mutta ainakin Elvarin karkinväriset tuotteet.

Salibandyn grand old man: ”Tärkeintä on tekemisen vapaus”

Otsikossa liioitellaan. Jii-Tee Sportin vetäjä Jukka Tervo ei ole vielä vanhaa nähnytkään, vaikka on salibandyn jo kolmisenkymmentä vuotta sitten aloittanut. Se oli rakkautta ensilyönnillä. Seurasi peliura harrastajana ja sittemmin maajoukkuepelaajana. Yksi asia Tervoa harmitti: salibandyn arvostus ja tunnettuus oli 1980-luvulla nollassa. Asiaan oli saatava muutos.

Tutustu tarkemmin, innostu ideoista ja hae rahoitusta: www.mahdollisuuksienmaa.fi

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020