Nyt etsitään Suomen älykkäintä kylää

Suomen älykkäin kylä -kilpailussa haastetaan kyliä katsomaan tulevaisuuteen ja kehittämään palveluja älykkäästi.

Miten maaseudun kylien palveluja voidaan parantaa ja innovatiivisuutta ja yhteistyötä lisätä? Miten se tehdään kestävän kehityksen mukaisesti ja siten, että palvelut ovat kaikkien ulottuvilla? Miten eri ikäluokat ja eritaustaiset ihmiset saadaan mukaan toimimaan ja osallistumaan?

Suomen älykkäin kylä -kilpailussa etsitään nyt kyliä, jotka eniten ja älykkäimmin kehittävät palvelujaan esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, energian, liikkuvuuden, lähiruuan, vähittäismyynnin, harrastustoiminnan ja kulttuurin aloilla. Mukaan haastetaan kyliä, joilla on tahtoa ja tarvetta lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta.

Suomen älykkäin kylä -kilpailun järjestää Suomen maaseutuverkosto (maaseuturahasto) yhteistyössä rakennerahastojen (ESR, EAKR), meri- ja kalatalousrahaston, liikenne- ja viestintäministeriön, Maaseutupolitiikan neuvoston, Kuntaliiton ja Suomen Kylät ry:n kanssa.

Suomen älykkäin kylä -kilpailuun mukaan tuleville on tarjolla ohjausta, ideoita, vertaistukea, verkostoitumisen mahdollisuuksia ja näkyvyyttä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Älykkäät kylät on yhteinen teema Euroopan unionissa.

Suomen älykkäin kylä -kilpailu on nyt auki ja siihen voi ilmoittautua Maaseutu.fi/suomenalykkain -sivuilta löytyvästä linkistä. Ilmoittautuminen on auki elokuun 2018 loppuun saakka. Mukaan kannattaa kuitenkin tulla jo nyt, sillä jo keväällä kylille on tarjolla esimerkiksi webinaareja ja keskusteluja. Suomen älykkäin kylä valitaan asiantuntevan raadin päätöksellä vuoden 2019 lopussa.

Lisätietoja:

arkisto.maaseutu.fi/suomenalykkain

• Lauri Hyttinen
Verkostoasiantuntija , Verkostopalvelut
lauri.hyttinen@maaseutu.fi
puh: 050 412 2422

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020