Osta tilalta! -päivänä 15.9.2018 juhlistetaan ruoantuotantoa eri puolilla Suomea

Kolmannen kerran järjestettävässä valtakunnallisessa Osta tilalta -tapahtumassa tuhannet lähiruoan ystävät kiertävät maaseudulla ja kotipuutarhoissa tutustumassa ruoan alkuperään ja tuotantotapoihin.

Lähiruoka on huipputrendi ja kiinnostaa kaiken ikäisiä. Paikallisilta tuottajilta halutaan hankkia raakaaineita, joihin liittyy toinen toistaan kiinnostavampia tarinoita. Suoramyynnin etu onkin mahdollisimman lyhyt ja läpinäkyvä tuotantoketju.

Leena Arjanne Lähiruoan koordinaatiohankkeesta pitää tärkeänä, että suoramyyntitilanteessa asiakkaan tietämys ruuan tuotantotavoista ja laadusta kasvaa. Se herättää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta. Hyödyt ovat molemmin puoleisia - samalla tuottajat saavat arvokasta tietoa asiakkaiden toiveista.

Tilat houkuttelevat kävijöitä monella tavalla. Esimerkkinä Arjanne heittää, että jotkut tilat tarjoavat suoramyynnin lisäksi mahdollisuutta osallistua sadonkorjaamiseen tai muita matkailu- ja elämyspalveluita. Samana päivänä järjestetäänkin Makumatka Maalle -teemapäivä, joka kutsuu kävijät tutustamaan maaseudun matkailuyritysten tarinoihin.

Päivä on mitä loistavin kaikenlaisen yhteistyön rakentamiseen. "Yhä useampi tila on lähtenyt tapahtuman järjestäjäksi yhteistyössä naapurien kanssa. Tämäkin on synnyttänyt uudenlaista tekemistä ja tapahtumia", Arjanne iloitsee. Kun asiakkaat pääsevät kohtaamaan tilojen isännät ja emännät sekä maistamaan tuotteita, monet huomaavat tulevansa vakioasiakkaiksi.

Fakta:

  • Päivän voi järjestää omalla tilalla, naapurin kanssa tai kotipuutarhuri voi myydä satoa omassa pihapiirissään.
  • Päivän järjestäjäksi ilmoittaudutaan ostatilalta.fi -sivustolla, jossa myös kerrotaan tiloista ja tuotteista. Asiakkaat löytävät tapahtumapäivänä avoinna olevat kohteet sivustolta.
  • Ilmoittautuminen on maksutonta.
  • Samalla järjestettävä Makumatka Maalle -teemapäivään osallistuu maaseudun matkailuyrityksiä.
  • http://ostatilalta.fi, http://kopavbonden.fi, http://www.matkamaalle.fi/

Lisätietoja

Leena Arjanne

Lähiruoan koordinaatiohanke

+358 50 357 9204, leena.arjanne@utu.fi

Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä: #ostatilalta, #elämystilalla ja #köpavbonden

Facebookissa tapahtuma ja yhteisö: Osta tilalta! Köp av bonden!

Järjestäjät

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja Maaseutuverkostopalvelut, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Marttaliitto, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry. Maakunnalliset yhteyshenkilöt: Aitojamakuja.fi.

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020