210 miljoonaa keinoa kehittää maaseutua –verkkotapahtumassa laaja tietopaketti EU:n elpymisrahoituksesta

Tapahtuman nimen mukaisesti maaseuturahastoon on kohdistettu noin 210 miljoonaa euroa EU:n elpymisvaroja. Tästä tarjoiltiin tuhti tietopaketti keskiviikkona 26.5. Mukana keskustelemassa oli lähes kaksikymmentä puhujaa. Tilaisuudessa oli paikan päällä noin 750 kiinnostunutta.

Maaseuturahaston elpymisvarat ovat osa laajempaa EU:n elpymisvälinettä, joka koostuu seitsemästä eri ohjelmasta.

– EU:n elpymisvälineen rahoituksella vauhditetaan ihmisten, talouden ja yhteiskunnan toipumista koronakriisistä. Elpymisväline koostuu kaiken kaikkiaan seitsemästä EU:n eri rahoitusvälineestä ja ohjelmasta. Maaseuturahaston elpymisvaroissa on tapahtuman nimen mukaisesti 210 miljoonaa keinoa kehittää maaseutua. Näihin 210 miljoonaan keinoon ja tähän ainutlaatuiseen mahdollisuuteen kannustan tarttumaan heti – aikaa ei ole nimittäin liiaksi, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä totesi tilaisuuden avauspuheessaan.

Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön sekä maaseutuverkoston verkostopalvelut-yksikön kanssa. Maaseutuverkosto koostuu maaseuturahaston toteuttajista, niin paikallisista kuin valtakunnallisista. Verkoston toimijoiden työn tukena ja sparraajana toimii verkostopalveluiden väki.

Harppaus huomiseen 210 miljoonan keinon avulla

Maaseuturahaston elpymisvaroja kohdennetaan toimiin, jotka edistävät vihreää taloutta, digitaalisuutta ja sosioekonomista kestävyyttä.

Rahoitettavat toimenpiteet:

  • Maatalousinvestoinnit​
  • Yritysrahoitus​
  • Laajakaistahankkeet​
  • Ympäristökorvauksista kiertotalouden edistämistoimet​
  • Luonnonmukainen tuotanto​
  • Eläinten hyvinvointi​
  • EIP-hankkeet (European Innovation Partnership)

Elpymisrahoitus toimiin myönnetään vuosina 2021–2022, ja sitä voi käyttää kolmena myöntöpäätöstä seuraavana vuotena.

Laajakaistainvestointien ja maatalousinvestointien haku elpymisvaroista on jo mahdollista. Muiden toimien osalta hausta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoa 210 miljoonaa keinoa kehittää maaseutua -tapahtumasta ja EU:n elpymisrahoituksesta

Lisätietoa:

Muokkauspäivämäärä: Jun 3, 2021