Maaseutuverkoston Verkostoaamut jatkuvat tammikuussa 2022 - kiitos kuluneesta vuodesta!

Maaseutuverkoston Verkostoaamut ovat koonneet laajasti maaseutualueiden kehittämisestä kiinnostuneita osallistujia yhteisten aamukahvien ääreen vuonna 2021. Aamuissa on tartuttu erilaisiin maaseutualueita ja maaseutualueilla asuvia ihmisiä koskettaviin aiheisiin alkutuotannon innovaatioista feministiseen aluekehittämiseen ja monipaikkaisuuden monimuotoisuuteen.

Verkostoaamut jatkuvat tammikuussa 2022. Tervetuloa mukaan vuoden ensimmäiseen Verkostoaamuun keskiviikkona 12.1. kello 8.30. Verkostoaamussa tarkastellaan aluekehityksen skenaarioita: miltä näyttää alueiden tulevaisuus vuonna 2040?

Työ- ja elinkeinoministeriön tilaamassa ja joulukuussa 2021 julkaisemassa raportissa tutkijaryhmä tarkastelee Suomen aluekehityksen mahdollisia tulevaisuuskuvia neljän erilaisen skenaarion kautta. Vuoteen 2040 asti ulottuvien skenaarioiden mukaan aluekehitys voi olla globaalisti valikoitunutta, raaka-aineisiin ja turismiin keskittynyttä, tilkkutäkkimäistä tai tasapainoista. Erityistä huomioita kiinnitetään siihen, miten Suomi kiinnittyy globaaliin talouteen. Entä minkälainen vaikutus koronapandemialla on tutkijaryhmän mukaan alueiden kehittymiseen? Aiheeseen meidät johdattelee Markku Sotarauta, Tampereen yliopiston aluetieteen professori ja yksi raportin kirjoittajista.

Tapaamme tuttuun tapaan Zoomissa. Mikäli olet jo verkostoaamujen jakelulistalla, linkki on lähetetty sähköpostiin. Ilmoittaudu jakelulistalle.

Joulukuun Verkostoaamussa pohdittiin, kuinka maaseudusta luodaan ilmiö. Aamun tallenne on julkaisu maaseutuverkoston YouTube-kanavalla. Tuomas Honkaniemen esitys on nähtävissä maaseutuverkoston tapahtumakalenterissa.

Muokkauspäivämäärä: Dec 20, 2021