Vuoden lähiruokateko -palkinnon voi saada henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt lähiruoan käyttöä ja tunnettuutta Suomessa. Palkinnon saajaksi voi ilmoittautua itse tai ilmoittaa sopivan ehdokkaan Lähiruoka & Luomu -messujen nettisivuilla www.lahiruokaluomu.fi.
Palkintoraatina toimii Lähiruoka & Luomu -messujen suunnitteluryhmä puheenjohtajanaan erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä. Tällä kertaa hakukriteereihin on lisätty koronapandemian aiheuttaman poikkeusajan vaikutus alalle.
– Koronapandemia on aiheuttanut monia haasteita eri toimialoille, niin myös lähiruokatoimijoille. Niinpä tällä kertaa haluammekin nostaa esille ja huomioida tahoja, joiden toiminta on luonut mahdollisuuksia vastata lähiruokasektorin kohtaamiin haasteisiin koronan aiheuttamissa poikkeustilanteissa, toteaa Viljanen.
Palkinnonsaajaa voi ehdottaa sunnuntaihin 27.2. mennessä. Raadin valitsema Vuoden lähiruokateko -palkinnonsaaja palkitaan Messusäätiön lahjoittamalla 2000 euron stipendillä. Lisätietoja palkinnosta löytyy nettisivuilta www.lahiruokaluomu.fi.
Lähiruokateko-palkinnon sai viimeksi vuonna 2020 Pielisen Kala. Vuonna 2021 palkintoa ei jaettu. Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet Heikkilän Juustola (2019. Stadin puutarhuri ja Juuri Yhtiöt Helsingistä (2018), mikkeliläinen Otava Food Factory Oy (2017), Sodankylän kunnan ruokapalvelut (2016), Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman (2015), LähiPuoti Remes (2014) ja keittiömestari Heikki Ahopelto (2013).
Lisätietoja:
Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Lähiruoka & luomu -messujen suunnitteluryhmä, erityisasiantuntija Kirsi Viljanen, 040 5098986, kirsi.viljanen@gov.fi
Lähiruoka & luomu -tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.–10.4.2022 samaan aikaan Kevätmessujen kanssa. www.lahiruokaluomu.fi, #lähiruokaluomu2022.