Tervetuloa Maaseutuparlamenttiin – moniäänisen maaseutukeskustelun suurtapahtumaan!

Ensi viikolla se alkaa: syksyn suurin maaseutukeskustelun tapahtuma! Maaseutuparlamentti-tapahtuma järjestetään 28.–30.9., virtuaalisesti ja monipaikkaisesti eri puolilla maata.

Tapahtumaa luotsaa upea juontajapari Inari Fernández ja Christoffer Strandberg. Heidän vierainaan nähdään kolmen päivän aikana maaseudun nuoria, yrittäjiä, asiantuntijoita, tutkijoita ja päättäjiä eri puolilta Suomea.

Vieraina paikan päällä ovat muun muassa tietokirjailija ja futuristi Perttu Pölönen, Väestöliiton tutkimusjohtaja Anna Rotkirch sekä OAJ:n koulutuspolitiikasta vastaava johtaja Heljä Misukka.

Lisäksi keskustelemassa on monia menestystarinan tekijöitä, kuten Kyrö Distilleryn tislaamojohtaja Miko Heinilä, Juustoportti Oy:n toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari, REKO-ruokatoiminnan perustaja Thomas Snellman sekä Lennol Oyn toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen.

Politiikalta ei myöskään voi välttyä – torstaina nuoret ja poliitikot kohtaavat yhteisessä keskustelussa, jossa nuorten ääniä nostetaan päätöksenteon ytimeen. Keskusteluun osallistuvat eduskuntapuolueiden kansanedustajia sekä luottamushenkilöitä sekä maaseutupolitiikan neuvoston nuorisoedustajia. Myöhemmin päivällä keskustellaan Maaseutupolitiikan pyöreän pöydän ääressä. Keskustelijoina toimivat muun muassa tutkimusprofessori Hilkka Vihinen, professori Anssi Joutsiniemi sekä maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Pääkeskusteluiden aiheena ovat muun muassa lähikoulujen tulevaisuus, toimivien tietoliikenneyhteyksien merkitys koko maan hyvinvoinnille sekä sukupolven- ja omistajanvaihdokset. Lisäksi keskustelemme muun muassa kestävästä tulevaisuudesta – miten ilmastonmuutokseen voidaan reagoida paikallisesti ja mitä yritysmaailmasta voimme oppia kestään tulevaisuuden tekemisessä.

Työpajoja on tarjolla monenlaisia; Leader-työpaja, Älykkäät kylät -työpaja sekä ruotsinkielisiä työpajoja. Lisäksi tarjolla on Miten maaseudusta tehdään ilmiö -työpaja, jossa mukana kommentoimassa on hyvinvointivaikuttaja Eveliina Tistelgren (Eevsku) joka muutti hiljattain Etelä-Suomesta pohjoiseen Suomeen. Työpajojen kattaus on siis mainion kattava ja innostava!

Tervetuloa mukaan – kolmen päivänä aikana luvassa on oivalluksia, uutta tietoutta, iloa ja inspiraatiota sekä vähän myös tanssiaskelia!

Maaseutuparlamentti järjestetään laajassa yhteistyössä eri tahojen kanssa kylistä valtionhallintoon. Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat maaseutupolitiikan neuvosto (MANE), Kurikan kaupunki, Leader Suupohja, maaseutuverkosto, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry ja Suomen Kylät ry.

Lisätietoja:

Muokkauspäivämäärä: Sep 24, 2021