Inari Fernandez kuvaaja Miika Hamalainen web

Inari Fernández on Maaseutuparlamentti 2021 -tapahtuman erityislähettiläs

Äidin Puheenvuoron somekanavista tuttu luovan alan yrittäjä ja somevaikuttaja Inari Fernández toimii vuoden 2021 valtakunnallisen Maaseutuparlamentin erityislähettiläänä. Inari tuo tapahtumaan ja siihen liittyvään Ideafestivaali – keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla -kampanjaan rohkeaa innostuneisuutta ja myönteistä energiaa.

Puolitoista vuotta sitten Inari Fernández muutti perheensä kanssa Helsingistä harvaan asutulle maaseudulle Lapin Sodankylään. Uusi rauhallisempi elämänrytmi ja luonnon jatkuva läsnäolo arjessa herätti vannoutuneen helsinkiläisen miettimään identiteettiään. Sekä kaupunkilaiseksi että maalaiseksi nykyisin itsensä kokeva Inari toivoo, että monipaikkaiselle arjelle suotaisiin enemmän mahdollisuuksia.

– Toivoisin, että tulevaisuudessa ihmisten olisi helpompi viettää pidempiä aikoja sekä kaupungissa että maaseudulla, ilman että pitää välttämättä valita. Parhaimmillaan ne voisi yhdistää, sanoo Inari.

Suomalaisista peräti 37 prosenttia kokee itsensä monipaikkaisiksi, ja 61 prosenttia pitää maaseutua hyvän elämän paikkana. Lähes neljännes ison kaupungin keskustassa tai sen laidoilla asuvista haluaisi asua ydin- tai harvaan asutulla maaseudulla. Viime vuonna moni maaseutuasumisesta uneksiva sai mahdollisuuden seurata, miten Inarin ja hänen perheensä uusi arki rakentui maaseutuympäristössä.

– On suuri ilo saada tehdä yhteistyötä Inarin kanssa, sanoo Antonia Husberg, joka toimii Maaseutuparlamentti –tapahtuman päätuottajana maa- ja metsätalousministeriössä.

– Yleisessä keskustelussa puhutaan hyvästä elämästä maaseudulla ja maalaisuudesta, mutta meidän on myös puhuttava siitä, mitä tarvitsemme, jotta maaseutu pystyy vastaamaan ajatukseen hyvästä elämästä. Suuri osa asiantuntijoista ja päättäjistä näkevät, että esimerkiksi palveluja on järjestettävä ja tuotettava maaseudulla uudella tavalla. Inarin kokemukset tuovat tähän keskusteluun tärkeitä näkökulmia, Antonia toteaa.

– Koen suurena kunniana päästä mukaan kehittämään maaseutua nyt ja tulevaisuudessa. Uskon, että yhä useampi yrittäjä voi löytää mahdollisuuden luoda uusia innovaatioita juuri maaseudulla. Sitä varten tarvitsemme maaseudulle vielä parempaa infrastruktuuria ja ihmisten törmäyttämistä sekä verkostoitumismahdollisuuksia, Inari painottaa.

Seuraa Inarin Maaseutuparlamentti 2021 -päivityksiä Instagramissa Äidin puheenvuoro-kanavalla (Ulkoinen linkki) ja katso hänen tulevat videotervehdyksensä Maaseutuparlamentin Youtube-kanavalta (Ulkoinen linkki) .

Inaria tullaan talven ja kevään aikana näkemään myös Maaseutuparlamenttiin ja Ideafestivaali –keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla –kampanjaan liittyvässä nettilähetyksessä sekä itse tapahtumassa 1.-2.10.2021.

Maaseutuparlamentti 2021 on enemmän kuin vain tapahtuma. Se on Suomen suurin ideafestivaali ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen paikka. Tapahtuma järjestetään monipaikkaisesti, netissä ja Etelä-Pohjanmaalla, Kurikassa 1.-2.10. Tapahtuman ytimessä on rakentava, tulevaisuuteen tähtäävä keskustelu eri-ikäisten ja eri taustaisten ihmisten välillä. Maaseutuparlamentti on Instagramissa @maaparlamentti (Ulkoinen linkki) -kanavalla, Facebookissa @maaseutuparlamentti -sivulla (Ulkoinen linkki) ja Twitterissä @maaparlamentti -kanavalla (Ulkoinen linkki) .

Inari Fernández on luovan alan yrittäjä ja somestrategi, sisällöntuottaja ja somevaikuttaja Äidin puheenvuoron somekanavissa, jotka tavoittavat 100 000 yksittäistä kävijää kuussa. Inari toimii myös juuri julkaistun Lapin puheenvuoro -podcastin juontajana.

Seuraa ja osallistu rakentavaan maaseutu- ja maaseutu-kaupunki-keskusteluun aihetunnuksilla #maapuhuu #ideafestivaali ja #Maaseutuparlamentti.

Faktatiedot lähteestä: Maaseutubarometri 2020 -tutkimus.

Muokkauspäivämäärä: Jan 29, 2021