Tuottajasta yritysjohtajaksi: mitä maatilayritysten talousjohtamiseen tarvitaan?

Tervetuloa seuraamaan live-tulosstudiota keskiviikkona 17.3.2021 klo 13-15

Ruokajärjestelmämme perustana on kehittyvät ja kilpailukykyiset maatilayritykset, joita johdetaan tuloksellisesti ja kestävästi. Yrittäjien on saatava hyvää liikkeenjohdon koulutusta ja neuvontaa, jotta he pystyvät kehittämään yritystoimintaa ja tuottamaan ruokaa, jolle on kysyntää. Parhaat käytännöt ja uusin tutkimustieto on tarjottava tuoreena sovellettavaksi maatilayritysten johtamiseen.

Järjestimme tammikuussa 2021 kaksi Farm Business Management -webinaaria, joissa pureuduimme maatilayritysten talous- ja johtamisosaamisen kehittämistarpeisiin. Webinaarit jatkoivat kesän ja syksyn 2020 aikana järjestettyjä Älymaatalous-webinaareja.

Farm Business Management -webinaarien työpajoissa hahmotimme yhdessä alan toimijoiden ja asiantuntijoiden kanssa, mitkä ovat maatilayritysten liikkeenjohdon tutkimuksen ja koulutuksen haasteet. Millainen tutkimus ja koulutus tukee parhaiten maatilayrittäjiä? Mitkä ovat työelämän tarpeet koulutuksessa ja neuvonnassa? Miten uusin tieto muuttuu käytännön johtamiseksi maatiloilla? Webinaareihin osallistui lähes 300 osallistujaa, ja työpajoissa tuotettiin yhteensä 800 ideaa.

Live-tulosstudiossa esittelemme työpajojen keskeiset tuotokset ja ratkaisuehdotukset ja käymme niistä vilkasta keskustelua asiantuntijavieraidemme kanssa. Tulosstudion kirjeenvaihtajamme tuovat mukaan kansainvälistä näkökulmaa. Tulosstudio on osa Maatilayritysten osaamisverkosto AgriHubin toimintaa.

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään 15.3.2021:
https://e.eventos.fi/forms/maaseutu/5c6f3212-6aad-11eb-a21a-ee6a04371b85

Huom! Tilaisuuteen ei ole pakko ilmoittautua, mutta ilmoittautuneille lähetetään muistutusviesti ja osallistumislinkki sähköpostiin tilaisuutta edeltävänä päivänä.

Osallistumislinkki päivitetään myös tapahtuman sivulle (linkki).

Ohjelma

13:00 Tervetuloa!
Verkostoasiantuntija Tuomas Metsäniemi, Maaseutuverkostopalvelut ja AgriHubin koordinaattori Sari Forsman-Hugg, Luonnonvarakeskus

13:05 Tilaisuuden avaus: Tie kestävään menestymiseen
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Maa- ja metsätalousministeriö

13:15 Kohti AgriHubia
AgriHubin koordinaattori Sari Forsman-Hugg, Luonnonvarakeskus

13:25 Tilannekatsaus ulkomaille
Ulkomaan kirjeenvaihtajina erikoistutkija Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus ja verkostoasiantuntija Tuomas Metsäniemi, Maaseutuverkostopalvelut

13:45 Maatilayrityksen liikkeenjohto nyt ja tulevaisuudessa
Webinaarien havaintoja esittelemässä Sari Forsman-Hugg, mukana kommentoimassa ja keskustelemassa toimitusjohtaja Timo Jaakkola Lanterra Oy:stä, maatilatalouden lehtori Kati Partanen Savonia-ammattikorkeakoulusta, yrittäjä Kaisa Pihlaja Maaseutunuorista ja toimitusjohtaja Peter Österman Svenska lantbrukssällskapens förbund:sta.

14:45 Yhteenveto ja askeleet eteenpäin
Studiossa Csaba Jansik ja Tuomas Metsäniemi. Mukana maatilayrittäjän yhteenveto.

15:00 Tilaisuus päättyy


Tervetuloa!

Sari Forsman-Hugg, Luonnonvarakeskus

Sirpa Karjalainen, Maa- ja metsätalousministeriö

Tuomas Metsäniemi, Maaseutuverkostopalvelut

Muokkauspäivämäärä: Feb 19, 2021
Teksti: Tuomas Metsäniemi