Hanki maukasta lähiruokaa Osta tilalta -päivänä 10.9.

Lampaan lihaa, viiriäisen munia, ternimaitoa, omenia, jauhoja ja vaikka mitä muuta! Tuotteiden lisäksi roppakaupalla elämyksiä ja tutustumista. Valtakunnallisena Osta tilalta -päivänä 10. syyskuuta halutaan juhlistaa kotimaista ruuantuotantoa ja saattaa yhteen tuottajat ja kotipuutarhurit kuluttajien kanssa.

Kiinnostus ruuan alkuperään ja lähiruuan arvostus ovat kasvaneet jatkuvasti. Lauantaina 10. syyskuuta vietettävänä Osta tilalta -päivänä halutaan lisätä tietoisuutta suoramyynnin mahdollisuuksista ja tarjota tilaisuus hankkia lähitilojen ja -puutarhojen maistuvia herkkuja ja muita tuotteita.

Osta tilalta -päivä ei ole vain ostospäivä vaan myös elämyspäivä. Teemapäivä tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua lähiseudun maatiloihin ja ruuantuottajiin. Osa tiloista tarjoaa kävijöille tilaesittelyjä ja tekemistä kuten kauralyhteiden kokoamista, eläinten ja koneiden ihastelua, kahvittelua ja poniratsastusta.

Osta tilalta -päivä on tarkoitettu ensisijaisesti raaka-aineiden ja ruokatuotteiden suoramyyntiin, ei siis niinkään ruoka-annosten myymiseen. Tapahtumaan osallistuvat tilat löytyvät verkkosivuilta ostatilalta.fi. Mukaan on ilmoittautunut yli 150 tilaa ja määrä kasvaa koko ajan.

Jos haluat päivän järjestäjäksi, ilmoita tilasi tai puutarhasi mukaan! Ostatilalta.fi-verkkosivuille voit kirjata, mitä toimintaa tilallanne on, mitä tuotteita on myynnissä ja mihin kellonaikaan vierailijat ovat tervetulleita.

Osta tilalta -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja verkostopalvelut-yksikkö, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi -sivusto, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC.

Lisätietoja:
https://ostatilalta.fi
• Päivi Töyli, Lähiruoan koordinaatiohanke, +358 40 189 1929, paivi.toyli@utu.fi
• Anni-Mari Syväniemi, MTK ry, +358 50 511 8909, anni-mari.syvaniemi@mtk.fi
• Mia Wikström, SLC r.f., +358 50 355 3213, mia.wikstrom@slc.fi

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020