Nyt laitetaan ravinteet kiertämään!

Ravinteet kiertoon

Ravinteiden kierrätyksen mahdollisuuksia löytyy kaikkialta: peltojen pientareilta ja jäteveden puhdistamojen putkistoista. Uusia innovaatioita syntyy jatkuvasti - Suomi on sitoutunut kehittymään ravinteiden kierrätyksen mallimaana.

Ravinteiden kierrätyksen haasteeseen vastaa myös pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman kiertotalouden kärkihanke, joka käynnistyy seminaarilla Helsingissä 19.–20. huhtikuuta. Tilaisuus kokoaa yhteen ravinteiden kierrätyksen asiantuntijat: yritykset, tutkijat, viljelijät, kunnat sekä alueelliset yrityspalvelukeskukset ja kehittämisyhtiöt. Tapahtuman avaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Seminaarissa esitellään myös erilaisia ravinteiden kierrätyksen rahoitusmahdollisuuksia, joista maaseutuohjelman rahoitusmahdollisuudet ovat yksi. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 vesiensuojelun ja ravinteiden kierrätyksen 6,5 miljoonan euron erillisrahoitusta on haettavissa kaikkiaan kuuden ELY-keskuksen alueella: Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Satakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla sekä Pohjois-Pohjanmaalla.

Tuki tullaan myöntämään vesien suojelua ja ravinteiden kierrätystä edistävinä hanke- ja yritystukina. Tavoitteena on vähentää maatalouden ravinnekuormitusta vesistöihin sekä edistää ravinteiden kierrätystä laajojen eri toimijatahot kokoavien yhteistyöhankkeiden avulla. Hankkeiden tulee olla toiminnallisesti ja vaikutuksiltaan laajoja ja niihin tulisi osallistua useampia toimijatahoja.

Tutustu esitteeseen: Ravinteet kiertoon ja vesistöt puhtaiksi

Ota yhteyttä:

Onko sinulla ravinteiden kierrätykseen tai vesien suojeluun liittyvä idea? Aloita ottamalla yhteyttä Varsinais-Suomen ELY-keskukseen. Myös erillisrahoituksen toteutusalueen viisi muuta ELY-keskusta ovat käytettävissänne, jos hanketta toteutetaan näillä alueilla.

suunnitteluinsinööri Mirja Koskinen, mirja.koskinen@ely-keskus.fi, 0295 022 886
kehittämispäällikkö Seppo Jaakonmäki, seppo.jaakonmaki@ely-keskus.fi, 0295 022 573​

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020