Varmista organisaation puolesta asiointi jatkossakin – siirry Suomi.fi-valtuutuksen käyttöön viimeistään tänä syksynä

Verohallinnon tarjoama Katso-valtuutus poistuu käytöstä 31.12.2020. Katso-valtuutusta on käytetty Ruokaviraston asiointipalveluissa siihen, että henkilö voi asioida yrityksen, yhdistyksen tai muun organisaation nimissä sähköisesti. Suomi.fi-valtuutus korvaa Katso-valtuutuksen.

Hyrrä-asiointipalvelun käyttäjät, joiden organisaatioiden tiedot löytyvät kaupparekisteristä, yhdistysrekisteristä tai Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ), voivat vaihtaa Katso-valtuutuksen Suomi.fi-valtuutukseksi tekemällä muutoksen osoitteessa suomi.fi/valtuudet. Organisaation nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö kirjautuu sisään Suomi.fin Valtuudet-palveluun omilla henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Valtuudet-palvelussa nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö voi antaa muille henkilöille valtuutuksia asiointipalvelujen käyttöön organisaation nimissä.

Tarkemmat ohjeet: Hyrrä-asiointipalvelua koskevat ohjeet Suomi.fi-valtuutuksen tekemiseen

Suomi.fi-valtuutuksen tekemisessä neuvoo Yritys-Suomi-puhelinpalvelu, puh. 0295 020 500.

Jos organisaatiota ei ole merkitty kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin eikä YTJ:ään (esimerkiksi kunnat, oppilaitokset, seurakunnat), valtuutuksen voi tehdä virkailijavaltuutuspalvelulla. Ohjeet (suomi.fi)

Lisätietoja Ruokaviraston tiedotteessa 23.9.2020

Muokkauspäivämäärä: Nov 6, 2020