Hyrrä-asiointipalvelussa palattiin Katso-palvelun käyttöön Suomi.fi-valtuuksissa ilmenneiden ongelmien vuoksi

Verohallinnon tarjoama Katso-tunniste ja Katso-valtuutus korvautuvat vaiheittain vuoden 2020 aikana Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-tunnistautumisella ja -valtuutuksella. Muutos koskee myös Hyrrä-asiointipalvelua.

Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa otettiin käyttöön Suomi.fi-valtuutus 2.1.2020. Käyttöönoton jälkeen kävi kuitenkin ilmi, että valtuudet eivät muodostu kaikille hakijoille oikein. Myöskään Katso-palvelun ja Suomi.fi-valtuuden välinen oikeuksien yhteensovittaminen ei ole toiminut kaikilta osin. Lisäksi Hyrräavustaja-roolin käyttö on ollut huomattavasti oletettua laajempaa.

Näistä syistä Hyrrä palaa käyttämään pelkästään Katso-palvelun kautta myönnettyjä oikeuksia. Tämä tarkoittaa, että Katso-palvelun hakija-, avustaja- ja selaaja-roolit ovat edelleen käytössä.

Jos ehdit jo tehdä valtuutukset Suomi.fi-palvelussa, ne alkavat toimia, kun Suomi.fi-valtuudet otetaan Hyrrässä käyttöön. Tiedotamme, kun käyttöönoton ajankohta on tarkentunut. Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta haittaa.

Ruokaviraston tiedote 10.1.2020

Ohjeet Suomi.fi-valtuutuksen käyttöönotosta Hyrrä-asiointipalvelun käyttäjille

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020