Merja maaseutufi1

Laajakaista-asiantuntija neuvoo, kun valokuituasiat askarruttavat

Maaseutuviraston laajakaista-asiantuntija Merja Pahkasalo on ELY-keskusten ja Leader-ryhmien apuna laajakaistahankkeisiin liittyvissä kysymyksissä. Myös hankehakijat voivat tarvittaessa ottaa Pahkasaloon yhteyttä, jos jokin laajakaistahankkeen toteuttamisessa mietityttää. –Minulla käynnistyy nyt kolmas vuosi näissä tehtävissä. Kysymykset liittyvät usein rakentamiseen ja toisaalta hakemuksen täyttämiseen, Pahkasalo kertoo.

ELY-keskus voi esimerkiksi pyytää Pahkasalolta lausunnon laajakaistahankkeen hakemuksesta. Yhteyden saa puhelimitse ja sähköpostilla. Verkkoinfojakin voidaan järjestää. Laajakaista-asiantuntijan voi myös pyytää paikan päälle kouluttamaan tai neuvomaan.

– Olen käynyt laajakaista-asioissa tämän vuoden aikana muun muassa Tampereella, Jyväskylässä ja Mikkelissä, Merja Pahkasalo luettelee. – Yksi ELY-keskus kysyi minua paikan päälle, kun hankkeen loppumaksun käsittely on ajankohtaista. Lupasin ilman muuta lähteä heidän avukseen.

Laajakaistahankkeet ovat tyypillisesti isoja, monen sadan tuhannen euron hankkeita. – Mielelläni levitän tietoa hyvistä ja huonoista käytännöistä muillekin samojen asioiden kanssa työskenteleville, Pahkasalo sanoo.

Lue Merjan bloggaus: Laajakaista herättää kylän eloon (Mavin blogi, 20.9.2017)

Askarruttaako laajakaista? Ota yhteyttä Merjaan:
laajakaistakoodinaattori Merja Pahkasalo, puh. 0295 31 2488, sähköposti: merja.pahkasalo (at) mavi.fi

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020