Paikalliset fi prowitas

Paikalliset.fi sätter företagens tjänster på världskartan

Världen omkring oss digitaliseras och elektroniska appar och tjänster har blivit en del av vår vardag. Digitaliseringen har kraftigt påverkat också konsumenternas köpbeteende. Viitasaari och dess grannkommuner har reagerat på utvecklingen genom att synligt lägga ut företagens tjänster på nätet.

Webbtjänsten Paikalliset.fi uppkom, eftersom företagarorganisationerna ville försäkra sig om att regionens företagare tillsammans kan betjäna sina kunder allt smidigare i en digitaliserad värld.
- Vi ville uppmuntra företagen att ta steget mot digital affärsverksamhet och erbjuda företagen nya former av digitala verksamhetssätt och verktyg med vars hjälp det går att bättre nå fram till kunderna, berättar ansvariga producenten Visa Törmälä från projektet ProWitas.

På adressen Paikalliset.fi hittar du tjänster, evenemang och tips på vad det finns att se och göra

Servicekatalogen paikalliset.fi ger områdets invånare, företag, sommargäster och andra semesterfirare information om regionens tjänster, evenemang, sevärdheter och aktiviteter på ett enkelt och heltäckande sätt. I tjänsten samlas produkter och service som erbjuds av företag i Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas och Viitasaari.
- Med tjänsten vill vi säkerställa att tjänster och varor köps i huvudsak av lokala företag och locka också kunder som bor utanför området. När efterfrågan räcker till kan företagen fungera och utvecklas. På så sätt behåller området sin livskraft.

För närvarande innehåller tjänsten drygt 330 objekt och antalet medverkande företag är 200. Rekryteringen av nya företag till tjänsten paikalliset.fi fortsätter och antalet användare ökar hela tiden i och med att tjänsten blir mer känd.
- Söktjänsten kan i framtiden bilda en genuin digital servicehelhet som innehåller bl.a. webbshop, digital tidsbokning samt verktyg för att uträtta ärenden på nätet i realtid, berättar Marja Vähäsarja vid utvecklingsbolaget Kehittämisyhtiö Witas.

paikalliset.fi

Marja Vähäsarja vid utvecklingsbolaget Kehittämisyhtiö Witas och Visa Törmälä från projektet Pro Witas gör det enklare att hitta lokala tjänster.

Företagarna drar nytta av tjänsten på många sätt

Företagarna sammanfattar nyttan av tjänsten paikalliset.fi så här:

”Produkter och tjänster köps allt mer på nätet, det är dagens melodi. Ur konsumentens synvinkel är det så, att om du inte finns på nätet så existerar du inte.”

”När regionens tjänster finns samlade på ett enda ställe är det enkelt för områdets invånare och besökare att få grepp om vilka företag och tjänster som finns där. Det här är nog en nödvändig tjänst också för lokalbefolkningen.”

”En potentiell kund, oavsett om hen är från Helsingfors eller Utsjoki, kan hitta oss via servicekatalogen på nätet.”

Projektet har fått landsbygdsfinansiering från Leader Viisari.

Bekanta dig med tjänsten paikalliset.fi

23.2.2018

Uppdateringsdatum: 17 feb. 2020
Text: Jenni Tiainen, kommunikationsprojektet Sykettä / Leader Keski-Suomi
Foto: Maria Makus, Kehittämisyhtiö Witas