Ahtari sai sovelluksen1000

Ähtärin oma sovellus tuo palvelut sekä kuntalaisten että turistien puhelimiin

Digitaalisuus kasvaa kuntien toiminnassa, esimerkiksi tuomalla palvelut kuntalaisten puhelimiin. Kimmo Siukola kävi esittelemässä Evijärven sovellusta ähtäriläisille, ja siitä lähti innostus kaupungin johtoa myöten Ähtärin oman sovelluksen toteuttamiseen.

Nyt Ähtärin palvelut ovat kaikkien saatavilla ja nähtävillä puhelimeen sekä tablettiin ladattavassa sovelluksessa, jossa on mm. tietoa kaupungista, Ähtäri Zoosta, nähtävyyksistä, kaupoista, ravintoloista ja aktiviteeteistä.
- Vastaanotto on ollut hyvä. Tähän mennessä sovellusta on ladattu 1400 kertaa, kertoo Ähtärin kaupungin viestintä- ja toimistosihteeri Irma Kuoppala ja jatkaa:
- Tämä on yksi varteenotettava viestintäväline kunnille.

Ähtäri-Äppi julkaistiin viime kesänä ja sen jälkeen sitä on markkinoitu ahkerasti matkailijoille, asukkaille ja järjestöille. Ähtäri-Äppi on ladattu nyt jo yli 1400 kertaa.

- Meillä on ollut roll-uppeja Ähtärissä ja lähialueilla, painettu esitteitä, markkinoitu eri julkaisuissa sekä messuilla. Myös esittelytilaisuuksia on pidetty asukkaille, loma-asukkaille ja järjestöille, selvittää Kuoppala.
- Eläkeläiset ovat ottaneet sovelluksen vastaan avomielin. Esimerkiksi terveyspalvelut ovat helposti löydettävissä ja sitä kautta voi soittaa ilman, että tarvitsee etsiä puhelinnumeroita.

Ennen sovelluksen julkaisua sitä testattiin monta kertaa.

- Halusimme, että se on käytettävyydeltään mahdollisimman helppo. Käyttäjän ei tarvitse kirjoittaa mitään, vaan tiedot ovat hipaisujen päässä. Palvelujen sijainnit näkyvät kartalla käyttäjälle.Leader Kuudestaan myönsi rahoitusta hankkeeseen, jolla sovellusta kehitettiin. Hankkeessa oli mukana 30 yrittäjää yritysrahaosuudella ja talkootyöllä. Kuoppala hoiti hankehallinnon ja oli mukana myös kenttätyössä.
- Tällaisessa hankkeessa Leader-rahoitus on todella merkittävä kanava saada aikaan konkreettinen tuote, Kuoppala mainitsee.

Hanke päättyi joulukuussa, mutta sovelluksen kehittäminen ei päättynyt siihen.
- Ähtäri-Äppi siirtyy Ähtärin matkailu Oy:lle, joka jatkossa päivittää ja kehittää sovellusta, Kuoppala kertoo.

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020
Teksti: Marjukka Mäkinen
Kuvat: Marjukka Mäkinen