Maton Silla Sipuli oy valkosipuli ja vihrea valkosipulimurska

Lähiruokapäivä - Etelä-Karjala

Mätön Sillä Sipuli Oy on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Mätön Sillä Sipuli osallistuu tänä vuonna Lähiruokapäivään toista kertaa.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

- On rikkaus saada nähdä, miten ruokaa tuotetaan ja miten pienet tuottajat toimivat. Suomesta saa puhdasta ja laadukasta ruokaa, ja kotimaisen lähiruoan arvostaminen on tärkeää. Toivottavasti monet lähtevät ennakkoluulottomasti kiertämään monilla erilaisilla tiloilla ympäri Suomea, Vesa Mättö kertoo.

Lähiruokapäivänä Sillä Sipulin tilalta saa kotimaista valkosipulia sekä siitä tuotettuja erilaisia tuotteita, kuten valkosipulimurskaa. Vieraat voivat ihastella tilan hienoa maaseutupihaa ja tilan omistajat kertovat mielellään valkosipulin kasvatuksesta ja tuotteiden valmistamisesta. Kotimainen valkosipuli on melko harvinainen löytö kaupasta, joten tilalla tuotetut tuotteet ovat Suomessa melko ainutlaatuisia.

- Tilamyynnin lisääminen on hyvä asia, sillä se ei ole nykyään enää itsestään selvää, että tiloille voi mennä ostoksille. Lähiruokapäivä luo hyvät puitteet suoramyynnille ja antaa ihmisille oivan tilaisuuden tutustua maaseudun erilaisiin toimijoihin ja hyvän ruoan tuotantoon, Mättö toteaa.

Muokkauspäivämäärä: Sep 26, 2022