Eija ja Teemu Nurmela Kuvaaja Arto Takalampi

Lähiruokapäivä - Lappi

Keskitalon Ylämaankarja Ranualta on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Keskitalon Ylämaankarja osallistuu Lähiruokapäivään ensimmäistä kertaa pitämällä avoimien ovien päivää tilalla.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

- Olemme lähteneet tapahtumaan positiivisin mielin. Toivomme väen lähtevän liikkeelle tapahtumapäivänä sekä vierailijoiden lähtevän myös kauempaakin päiväretkelle katsomaan eläimiä ja ostoksille. Toivotaan, että sää suosii ja vierailijat pääsevät viihtymään sekä viettämään hauskaa syyspäivää tilalla, Eija Nurmela toteaa.

Tapahtumapäivänä on myynnissä tilan ylämaankarjan lihatuotteita ja Keskitalon Ylämaankarjan emolauma tervehtii vierailijoita laitumelta kylätien varrella. Pihapiirissä löytyy lapsille puuhaa ja nähtävää, kuten polkutraktorirata ja paikallisen MTK:n järjestämä kisailu. Paikallinen kyläyhdistys paistaa tilan grillimakkaroita ja tämän lisäksi myynnissä on paikallisien jauhopeukaloiden leipomuksia sekä perunaa. Pihapiirissä on reilusti lapsille tilaa temmeltää sekä aikuisille mahdollisuus nauttia grillin antimista ja vanhan Putkivaaran kylän maalaismaisemasta.

- Lämpimästi tervetuloa katsomaan tiloille mitä on nykyaikainen maaseutu ja maatalous. Sekä vakuuttumaan siitä, miten paljon työtä tehdään suomalaisen puhtaan ruuan parissa ja miten paljon tämä työllistää suomalaisia maaseudulla, Nurmela kannustaa.


Kuva: Arto Takalampi

Muokkauspäivämäärä: Sep 26, 2022