Varsinais Suomi Perkkion tila

Lähiruokapäivä – Varsinais-Suomi

Perkkiön tila Paimiolta on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Perkkiön tila on ollut mukana Lähiruokapäivässä jo alusta saakka ja järjestää tapahtuman jo seitsemättä kertaa.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

- Tapahtumarikkaan vuoden jälkeen toivotaan, että saisimme piristystä syksyyn ja paljon kävijöitä Lähiruokapäivänä, Tony Kajander toteaa.

Myynnissä on tilan omia laidunpossun lihatuotteita, kuten palvia ja makkaraa sekä mahdollisesti myös lammasmakkaraa. Tapahtumapäivänä aukeaa myös tilan nuoren väen oma kahvio, josta voit ostaa kahvia ja leivonnaisia. Voit nauttia terassikahvit possujen touhuja seuraillen ja tutustua tapahtumapäivänä possuihin sekä syöttämään herkuilla. Pääset tapahtumapäivänä tutustumaan myös muihin tilan eläimiin, kuten lampaisiin ja viettämään elämyksellistä päivää maaseudulla sekä tekemään lähiruokaostoksia suoraan tilalta.

- Kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan tiloille, että näkee mistä se ruoka oikeasti tulee etenkin näinä historiallisina aikoina. Toivomme, että ihmiset tulevat tutustumaan myös meidän tilamme toimintaan, jonka eettisessä tuotantomuodossa otetaan huomioon eläinten luontainen käyttäytyminen ja hyvinvointi, Kajander kannustaa.

Muokkauspäivämäärä: Sep 2, 2022