Palosalmen maatila lampaita

Lähiruokapäivä – Keski-Pohjanmaa

Palosalmen maatila Perhosta on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Palosalmen maatila on mukana Lähiruokapäivässä toistamiseen.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

- Odotamme innolla, että pääsemme tutustuttamaan ihmisiä maatalouteen ja maaseudun elämään sekä saisimme ihmisiä vierailemaan tilallamme. Odotan myös, että pääsen kertomaan työstäni ja maataloudesta vierailijoille, Mirka Peltokangas kertoo.

Tapahtumapäivänä on myynnissä tilan ylämaankarja- ja lampaanlihatuotteita mm. grillimakkaraa, pihviä, säilykettä sekä kebabia. Myynnissä on myös tilan lampaiden ja alpakoiden villasta kehrättyä villalankaa sekä tilan perunoita ja kananmunia. Tilan lampaisiin, kanoihin ja alpakoihin pääset tutustumaan tilan pihapiirissä ja voit myös tervehtiä ylämaankarjaa laitumen lähistöltä. Tapahtumapäivänä voit nauttia tilan pihapiirissä myös kahvista, mehusta sekä pienestä purtavasta. Esillä on myös tilan maatalouskoneita, tervetuloa tutustumaan maatilan elämään!

- Ehdottomasti kannattaa lähteä tutustumaan suomalaiseen maaseutuun ja kiertää useampikin tila samalla kerralla, koska kaikki maatilat ovat erilaisia. Tilat ovat panostaneet tähän tapahtumapäivään ja toivovat kovasti vieraita sekä uusia asiakkaita tutustumaan omaan työhönsä, Peltokangas kannustaa.

Muokkauspäivämäärä: Sep 2, 2022