Viinitila Meggala Oy Laho ja Niittu

Lähiruokapäivä – Satakunta

Viinitila Meggala Kankaanpäässä on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Viinitila Meggala osallistuu tänä vuonna Lähiruokapäivään ensimmäistä kertaa.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

- Ehdottomasti kannattaa lähteä tutkimaan lähialueen tiloja, sillä suomalaista ruoantuotantoa kannattaa tukea omavaraisuuden säilyttämiseksi. On tärkeää saada elämä maaseudullakin säilymään ja siksi kannattaa nyt lähteä kiertämään Suomen maaseutua, Sofia Latvajärvi kertoo.

Lähiruokapäivänä viinitilan oma myymälä on auki, jossa on myynnissä omenoista ja muista hedelmistä sekä marjoista valmistettua lähiviiniä- ja siideriä. Tämän lisäksi myynnissä on Herkkujuustolan juustoja sekä ylämaankarjan lihaa lähituottajilta. Voit ostaa myös hunajaa, omenamehua sekä raparperikuohujuomaa kotiin viemisiksi. Tapahtumapäivänä voit nauttia pientä syötävää ja juotavaa myymälän terassilla sekä nauttia näkymästä Meggalan kirsikkatarhalle idyllisessä maalaismaisemassa.

- Lähiruokapäivä on hieno suomalaisen ruoan juhlapäivä ja on kiva olla mukana edistämässä tärkeää asiaa. Uskon tapahtuman kiinnostavan ihmisiä erityisesti, sillä ruoastahan saattaa tulla pula. Nyt on oikea aika perehtyä lähiruokaan, Latvajärvi kertoo.

Muokkauspäivämäärä: Sep 26, 2022