Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.
- Oikein mukavissa tunnelmissa odotamme vieraita etenkin näin koronan jälkeen. Innolla valmistaudumme esittelemään tilaa ja toivotamme ihmiset tervetulleiksi tutustumaan millaisissa toimitiloissa tuotetaan puhdasta suomalaista naudanlihaa, Marjo Parpala kertoo.
Lähiruokapäivänä tilan oma lihakauppa on auki, josta voit ostaa kotiin viemisiksi luomunaudanliha tuotteita. Tapahtumapäivänä voit tutustua pihapiirissä tilan suomenkarja sonneihin, suomenhevosiin sekä koneisiin. Pihapiiriin aukeaa myös tapahtuman ajaksi kesäkioski, josta voit ostaa kahvia sekä pikkupurtavaa ja nauttia maalaismiljööstä tilan pihapiirissä.
- Nykyään ihmisillä on vähemmän kontaktia maaseutuun, joten ehdottomasti kannattaa lähteä tutustumaan siihen mistä ruoka tulee. Etenkin kannattaa ottaa lapset mukaan tutustumaan elämään maaseudulla, tilan eläimiin sekä koneisiin. Eläinten kanssa toimiminen on terapeuttista ja lisää yhteyttä ympäröivään luontoon, Parpala lisää.