Keski Suomi Vasemmalla R Ruoka yrittaja Ritva Rahikkala ja Ohelanaukeen Miika ja Mervi

Lähiruokapäivä - Keski-Suomi

Ohelanaukeen luomutila Jyväskylän Tikkalassa on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Ohelanaukee on mukana Lähiruokapäivässä jo toistamiseen.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan, sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

-Maalla on rajattomasti mahdollisuuksia tehdä ja yrittää. Me olemme yksi esimerkki siitä, mitä kaikkea voi tehdä, kunhan on vain uskallusta ja rohkeutta lähteä toteuttamaan asioita. On ihanaa, kun ihmiset ovat löytäneet tänne, Mervi Säynätmäki toteaa.

Lähiruokapäivänä tilalla riittää ohjelmaa. Ruokapuolen tila toteuttaa paikallisen pitopalvelutoimijan Ritva Rahikkalan kanssa. Tarjolla on kesäisiä lähiruoka-annoksia kauden tuoreista kasviksista ja marjoista. Lisäksi tarjolla on tilan naudanlihaa ja lihajalosteita sekä oman pienpanimo YMIS:n olutta. Myynnissä on myös lähitilan lampaanlihaa ja korpilahtelaisen Lahnamäen tilan uuden sadon valkosipulia sekä naapurin emännän villasukkia. Päivän aikana on mahdollista tutustua myös tilan majoituspuoleen, kuten majoitusaittoihin ja glamping-telttaan.

-Pihapiirissä on paljon nähtävää eläimiä unohtamatta. Naudat laiduntavat ihan pihapiirin lähilaitumilla. Lapsillekin on tarjolla kaikenlaista puuhaohjelmaa. Meillä pääsee näkemään muun muassa metsäkeijun. Klo 18 eteenpäin pääsee myös pihasaunan löylyihin. Lisäksi päivällä tilallamme on pihasoittajia ja pääesiintyjä aloittaa illalla vähän ennen klo 21, Säynätmäki lisää.

Muokkauspäivämäärä: Sep 26, 2022