Sapsu

Kesäasukkaat viihtyvät Sapsalammilla

Alavuden Sapsalammin kylä on kesäasukkaiden suosima paikka ja Etelä-Pohjanmaan vuoden 2017 maisemateko –palkinnon voittaja.

Sapsalammin kyläyhdistys on kunnostautunut niin palveluiden tarjoamisessa kuin ympäristön suojelemisessa. Entinen koulu on saanut uuden elämän toimintojen talona, jossa järjestetään monenmoista kurssia ja harrastustoimintaa.

Kylätalon öljylämmitys vaihdettiin ekologisempaan Sapsalammen järvivettä hyödyntävään maalämpöön. Ympäristön suojeluun on kyläyhdistyksen puheenjohtajan Paula Pajarisen mukaan myös uusia ideoita. Sapsalammin kylä oli mukana myös 9.6 järjestetyssä Avoimet Kylät -päivässä.

Talvella keskitytään kursseihin ja harrastustoimintaan kylätalolla, kesällä taas tansseihin ja tilaisuuksiin, kuten lavatanssiopetukseen ja karaokeiltoihin kunnostetulla rantalavalla. Idyllisen järven ääreltä löytyy tanssilavan lisäksi uimaranta, laituri ja soutuvene. Sekä kylätaloa että rantalavaa voi myös vuokrata maksimissaan 100 hengelle.

Kaikki tehdään Etelä-Pohjalaisittain sanottuna kökkätyöllä, eli talkootyöllä, sekä hyvällä porukalla. Tänä lämpimänä kesänä kannattaa kotimaamatkailla ja erityisesti maakuntamatkailla. Lähde siis Sapsulle!

Tässä linkki Sapsalammin Kyläyhdistyksen kotisivuille ja kesän tapahtumiin: http://www.sapsalampi.fi/?page_id=149

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.