Karjaharja1 Tahlon tilan ylmaankarjaa

Omatoimista rapsutusta - karjaharjat ja eläinten hyvinvointi vientivaltteina

FinnEasyn karjaharjat antavat eläimille mahdollisuuden omatoimiseen harjaukseen, ja samalla ne lisäävät eläinten hyvinvointia.

Mekaaninen harja antaa virikkeitä ja edistää hyvinvointia tehokkaammin kuin passiivisesti käytettävä sähkötoiminen harja. Lisäksi mekaaninen harja on eläimen kannalta turvallisempi vaihtoehto, siinä ei ole pelkoa esim. hännän jumiin jäämisestä niin kuin sähkökäyttöisissä harjoissa. Eläin voi harjata itseään omaan tahtiinsa, kunhan oma vuoro koittaa. Harjat ovat osoittautuneet nimittäin niin suosituiksi, että eläimet joutuvat usein odottelemaan omaa vuoroaan päästäkseen kyhnyttelemään itseään.

Ekologinen ja kestävä vaihtoehto

Harjalaitteiden suunnittelun lähtökohtana on ollut eläinten lajin mukainen käyttäytyminen, käytön ekologisuus ja harjojen kestävyys. Karjaharja toimii ”lehmäenergialla” eikä siihen tarvita sähköliittymiä. Insinööri Juha Kultasen ideoinnin tuloksena syntyi ensin maahanupotettava kiinteärunkoinen Totem -karjaharja. Nyt tuoteperheeseen kuuluu useampia eri kokoisia harjavaihtoehtoja, joiden kysyntä maailmalla on kasvanut vuosi vuodelta. Harjoja on tehty niin lehmien, vuohien, sikojen, alpakoiden kuin hevostenkin käyttöön. Eksoottisimpia harjankäyttäjiä ovat olleet tähän mennessä Korkeasaaressa asustelevat kamelit ja visentit.

Aberdeen Angus -sonneja ja Totem
Aberdeen Angus -sonneja ja Totem

Koronakevät toi miljoonayleisön YouTubessa

Koronakevät on hiljentänyt tahtia FinnEasy Oy:ssa kuten monessa muussakin yrityksessä. Toisaalta uusi rauhallisempi tilanne on antanut aikaa pysähtyä pohtimaan uusia myyntistrategioita ja suunnitelmia tulevaisuutta varten. Uusia digitaalisia markkinointikanavia tullaan ottamaan aktiivisemmin käyttöön. Karjaharjoja voidaan markkinoida tehokkaasti myös digitaalista mediaa hyödyntäen, sosiaalisen median kautta. Alkuvuodesta kuvattu You Tube -video karjaharjanasennuksesta englantilaisen vloggaaja Tom Pembertonin maatilalla on tähän mennessä kerännyt jo yli miljoona katsojaa.

Tom Pemberton Farm Life: https://www.youtube.com/watch?v=aTGE0bytcrw

Goats with EasySwing Midi and Mini: https://www.facebook.com/finneasy/videos/2917705518287333/?q=finneasy&epa=SEARCH_BOX


Pohjois-Karjalasta maailmalle

Yli 98 % Pohjois-Karjalan Hammaslahdessa sijaitsevan FinnEasy Oy:n liikevaihdosta tulee viennistä, ja vientiä tehdään yli kahteenkymmeneen eri maahan. Markkinamahdollisuuksia karjaharjoille on mahdollista löytää ympäri maailman. Eläinten hyvinvointiin panostetaan nykyään maatiloilla entistä enemmän ja tämä on siivittänyt myös FinnEasy Oy:n viennin kasvua. ELY-keskuksen ja Business Finlandin kautta myönnetyt yritystuet ovat omalta osaltaan olleet tukemassa yrityksen kasvua ja kehittymistä.

Muokkauspäivämäärä: May 28, 2020
Teksti: Sanna Ruuska
Kuvat: FinnEasy Oy

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.