Fysio 2000 1

Tuli merkki siitä, että joku muukin luottaa

Timo Tuuri on aina halunnut tehdä asiat joko hyvin tai vielä paremmin. Painiuran jälkeen intohimoksi valikoitui ammattitaitoinen, kokonaisvaltainen kehon kuntoutus.

Eteläpohjalaisen maatalon pojan tinkimättömällä tekemisellä irtosi painiuralla muun muassa MM-kisojen 12. tila sekä SM-kultaa niin nuorten kuin aikuistenkin sarjoissa. Loukkaantumisien myötä painimolskit saivat jäädä ja kunnianhimon kohteeksi tuli fysioterapia – olihan miehellä paljon kokemusta aiheesta, tosin asiakkaan näkökulmasta.

– Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2000 ja perustin oman yrityksen ilman, että olisin ollut päivääkään töissä vieraalla.

Tuuri teki kymmenen vuotta töitä yksin ilmajokisen tilan siipirakennuksessa. Vaikka kyseessä on lujasorminen ex-painija, olivat kädet lujilla urheilijoita hoitaessa.

– Rupesin miettimään jotain muuta siihen lisäksi ja opiskelin sitten työn ohessa ekonomiksi. Samalla syntyi ajatus liiketoiminnan kasvattamisesta, Timo Tuuri kertoo.

Investointi- ja perustamistuki ratkaisevia

Tuuri perusti Ilmajoen ensimmäisen kaupallisen kuntosalin vuonna 2014. Seuraavan toimipisteen hän avasi Seinäjoen keskustassa hotelli Sorsanpesässä. Jo 23 henkeä työllistävään FYSIO 2000 -ryppääseen kuuluu neljä toimipistettä – kolmessa on esteetön kuntosali yhdistetty fysioterapiaan ja neljäs tarjoaa fysioterapiaa sekä hierontaa. Lisäksi Seinäjoella on urheilija- ja fysioterapiatarvikkeisiin keskittynyt kivijalkakauppa.

– Alussa investointituki ja perustamistuki olivat ratkaisevia. Tuntui, että tämän on pakko onnistua, kun joku kerran muukin luottaa. Siitä se kasvuhalukkuus ja usko omaan asiaan tuli, Tuuri muistaa.

Tällä hetkellä FYSIO 2000 saa Leader-rahoitusta eläinavusteisen toimintaterapian tuotteistukseen.

Timo Tuuri kasvattaa yritystään suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti.

Tavoitteet korkealla

– Nyt laitamme perusasioita kuntoon ennen seuraavaa kasvuloikkaa. Pitkän tähtäimen tavoitteemme on olla ensimmäinen mieleen tuleva vaihtoehto, kun tarvitaan laadukkaan fysioterapian ja kuntosalin yhdistelmää, sanoo Timo Tuuri.

Tukijalkoja yrityksellä on kolme: työhyvinvointipalvelut, neurologinen kuntoutus sekä aktiiviurheilijoiden palvelut.

– Olemme panostaneet monipuolisuuteen, erikoiskoulutettuun henkilöstöön ja laadukkaaseen välineistöön. Niillä eväillä uskomme pärjäävämme hyvin SOTEn mukanaan tuomissa muutoksissa, Tuuri summaa.

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.