Puukabinetti

Verstaan laajennus paransi tehokkuutta ja työhyvinvointia

- Ensimmäisen kipinän puutöihin sain yläasteella koulun puukäsityötunneilla, jolloin huomasin, että olin löytänyt itseäni kiinnostavan alan. Jo tuolloin minulla oli haaveena perustaa joskus oma puusepänverstas, kertoo yrittäjä Heikki Rahkonen.

Yrittäjä työskentelee verstaalla pääosin yksin, toisinaan apuna ovat olleet oma isä ja eri oppilaitoksista tulleet harjoittelijat. Kahdeksan vuotta yrittäjänä toiminut Heikki Rahkonen pitää toisia yrittäjäkumppaneita tärkeänä osana omaa verkostoaan.
– Teemme usein sisustussuunnittelijoiden ja rakennusmiesten kanssa yhdessä kohteita ja markkinoimme toistemme palveluita. Puskaradio onkin yksi tärkeimmistä markkinointikeinoista, vinkkaa yrittäjä.

Yrityksen kasvun myötä ajankohtaiseksi tuli puusepänyrityksen toimitilojen laajentaminen aiemmasta 44 m2:stä noin 100 m2:iin. Laajennuksen jälkeen tuotantotilat järjestettiin siten, että materiaalivarastolle, osavalmistukselle, pintakäsittelyille ja kokoonpanolle on omat, tarkoituksenmukaiset tilansa. Verstaassa uusittiin myös purunpoiston ja ilmanpuhdistuksen laitteita ja siten parannettiin työskentelyolosuhteita ja paloturvallisuutta.
– Laajennuksen ansiosta oma työintoni ja -hyvinvointini on lisääntynyt valtavasti. Inspiraatio syttyi uudelleen, kun saan työskennellä toimivassa ja viihtyisässä työympäristössä, innostunut yrittäjä kertoo.

Heikki Rahkosen mukaan investointi mahdollisti yritykselle myös liiketoiminnan volyymin kasvattamisen, koska nyt hän voi valmistaa isompia tuotteita ja monipuolisempia toimituskokonaisuuksia.
– Haaveilen jonain päivänä suunnittelevani myös oman design-malliston ja palkkaavani työntekijän, visioi Rahkonen.

22.3.2018

Puukabinetti on jyväskyläläinen vuonna 2009 perustettu yhden miehen puusepänalan yritys.

Yritys valmistaa huonekaluja valmiista mallistosta ja tilauksesta, mittatilauskalusteita ja puukuvioituja taide-esineitä niin yksityiskoteihin kuin julkisiin tiloihin.

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020
Teksti: Jenni Tiainen, Sykettä-viestintähanke/Leader Keski-Suomi
Kuvat: Puukabinetti

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.