Kylaralli 2

Byarally där farten inte avgör resultatet

Under Öppna Byar-dagen den 8.6.2019 finns det möjlighet att delta i ett rally där farten inte är avgörande. Istället för fart är målet att bekanta sig med byarna och verksamheten i dem. Evenemanget är öppet för alla och lämpar sig för alla åldrar. Samla ihop en grupp arbetskamrater eller kom med hela familjen på utflykt och njut av en vacker sommardag. Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Lekfull tävling

Under rallyt ordnas en lekfull tävling med olika uppgifter eller frågesportsfrågor. Samla ihop ett lag med så många deltagare som ni kan vara lagligt i bilen eller hoppa på cykeln och få nyttig motion samtidigt. Båda sätten går bra att utföra tävlingsuppgifterna på. Mängden tävlingsuppgifter du vill utföra avgör du själv.

För tävlingen laddar du ner en avgiftsfri spelapp till din mobiltelefon. Appen leder sedan dig och ditt lag rätt längs rutten och registrerar poängen i tävlingen. Tilläggspoäng i tävlingen delas ut för stil, så det lönar sig för dig och ditt team att ha matchande teamdräkter för att höja stämningen och eventuellt få några extrapoäng. Om du inte har tillgång till appen så går det även utmärkt att delta med ett rallypass på papper.

Njut av program

I byarna ordnas även annan verksamhet vid uppgiftspunkterna så om du och ditt team känner för det kan ni stanna kvar längre och njuta av annat program som ordnas under Öppna Byar-dagen. Det är en bra möjlighet att bekanta sig med byarna och verksamheten i dem samt spendera trevlig tid tillsammans. Längs tävlingsrutten finns även möjligheter att stanna och äta eller avnjuta kaffe.

Tävlingsrutter i tre regioner

Tävlingsrutten i Nyland har 6 punkter och längs rutten i Kymmenedalen finns 8 tävlingspunkter. Östra Tavastland har 18 punkter längs tävlingsrutten så där lönar det sig att sikta in sig på att avklara en del av hela banan. Genom att gå in på kylaralli.fi kan du anmäla dig och ditt team med i det spännande rallyt och som avslutning på rallydagen är på alla tre orter en prisutdelning för varje rutt.

Handbok på kommande

I Kyläralli-projektet utarbetas en handbok utgående från byarallyt så att vem som helst skall kunna sätta upp ett eget byarally. Den kan fungera som inspiration eller manual för till exempel byaråd eller andra byaktiva att bekanta invånarna med verksamheterna på orten samt för att inspirera människor att besöka byarna.

Anmälningsformulär till rallyrutten i Nyland!

Fakta:

Kyläralli-hanke

Kymenlaakson kylät ry

Projekttid: 01.03.2019 – 31.12.2019

Totalfinansiering: 55 093 €

Syftet: I projektet utvecklas och görs ett pilotprojekt för ett Byarally-koncept i Kymmenedalen, Nyland och i Östra Tavastland. Byarallyt förverkligas under Öppna Byar-dagen 8.6.2019. Byarallyt är en helhet av händelser som anordnas av regionala byasammanslutningar och aktiva byinvånare. Deltagarna åker till olika tävlingspunkter med team per bil och bekantar sig samtidigt med varje bys särpräglade verksamhet. En Byarally-handbok utarbetas utgående från evenemanget, så att konceptet i fortsättningen lätt kan adapteras till ett större område.

Uppdateringsdatum: 17 feb. 2020
Text: Annika Söderholm-Emas

Detta är en karusell med kort till artikeln. Använd föregående och nästa knappar för att navigera.